Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propao posao zbog 'medijske halabuke'

Splitske vrtiće plaća Kerum d.o.o., ništa od posla s Livajom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Splita Željko Kerum se drži obećanja kojeg je dao medijima da će komunicirati samo pismeno te je tako danas poslao jedno vrlo zanimljivo priopćenje.

U njemu Ured gradonačelnika obavještava javnost da će Kerum d.o.o platiti sve do sada izvršene građevinske poslove i poslove koje treba dovršiti u tri splitska vrtića te da odustaje od posla s kerumovim prijateljem Željkom Livajom.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 1 neugodno iznenađenje Povećali su im subvencije, ali ni to nije dovoljno, roditelji su ogorčeni: "Gradski je vrtić otprilike 200 eura jeftiniji" Ilustracija Očekuju i rast plaća Zagreb povećao mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim vrtićima, pogledajte za koliko

>> Kerum: Treba nam udruga ugroženih od novinara

'Opremanje vrtića zbog pritiska javnosti će se izvršiti primjenom postupka redovne javne nabave, a što će u konačnici značiti kašnjenje u otvaranju predmetnih vrtića', napominju iz gradonačelnikovog ureda, a posebno su istaknuli da na izgradnju i opremanje vrtića iz gradske blagajne do sada nije potrošena niti jedna jedina kuna.

Odustaje se zbog 'medijske halabuke'

'Među prvim javno izrečenim obećanjima gradonačelnik Željko Kerum je obećao smještaj za svu djecu predškolske dobi u pedagoškoj 2009/10. godini.U tom cilju poduzete su sve mjere kako bi se svi potrebni radovi za realizaciju obećanja dovršili u obećanom roku', podsjećaju iz Kerumova ureda.

'Kako je u međuvremenu stvorena 'medijska halabuka' s ciljem kompromitiranja gradonačelnika osobno, pri čemu su se u javnosti iznosile improvizirane brojke i paušalne procjene cijelog posla te samim tim dovodio u pitanje moralni dignitet gradonačelnika osobno te se pod znak pitanja dovodile njegove poštene namjere, gradonačelnik je odlučio raskinuti ugovore s tvrtkom TAHO KERAMIKA s ugovorenim iznosima od 83.103,85 kuna (bez PDV-a) i 157.208,00 kuna (bez PDV-a)', piše u priopćenju iz Ureda gradonačelnika Keruma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene