Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjedovao oružje

Splitska policija i dalje traga za nasilnikom Davorom Firićem: Dio je obitelji koja ima dugu povijest kršenja zakona

Policija traga za muškarcem
Policija traga za muškarcem Foto: PU splitsko-dalmatinska
Nakon brutalnog napada na ženu i ubojstva psa, splitska policija intenzivno traga za Davorom Firićem (59), osumnjičenim za obiteljsko nasilje, koji je nestao nakon što su pronašli žrtvu s teškim ozljedama i drogu u njihovoj kući u Klisu.

Splitska policija i dalje traži Klišanina Davora Firića (59), koji je osumnjičen za obiteljsko nasilje nakon što je u utorak kasno navečer pretukao ženu i ubio psa, doznaje se u četvrtak u PU splitsko-dalmatinskoj.

Nakon što je policija u utorak dobila poziv zbog nasilja u obitelji, pred kućom u Klisu pronašli su ženu sa teškim ozljedama zbog kojih je zadržana na daljnjem liječenju u KBC-u Split. Psa su pronašli ubijenog u kući, a pretragom su pronašli i drogu.
Na mjestu događaja policija je obavila očevid i potom krenula u potragu za Firićem, kojeg sumnjiči za obiteljsko nasilje.

Pročitajte i ovo Staford, ilustracija (Foto: Getty Images) Tragičan slučaj Traže istražni zatvor za vojnika čiji je staford ubio baku: "Bio je svjestan toga da je pas opasan"

U srijedu su objavili njegovu sliku i pozvali građane da im jave ako ga vide, no niti nakon drugog dana bijega nema mu traga.

Policija o tom slučaju ne želi govoriti s obzirom da je u pitanju obiteljsko nasilje, ali neslužbeno se doznaje da su za hvatanje Firića angažirali sve snage.

Bjeguncu to nije prvi put da je ozlijedio svoju suprugu, učinio je to na javnom mjestu prije sedam godina, nakon čega se sa maloljetnom kćeri zatvorio u kuću prijeteći da će ubiti nju i sebe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osumnjičen na ispitivanju Šakama do smrti zatukao drugog pacijenta: Svemu je prethodio verbalan sukob koji je potom eskalirao

Nakon što je krizna situacija ipak završila bez posljedica, policija mu je u kući pronašla oružje i streljivo.

Firićev mlađi sin Sandro izdržava 12-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva koje je prije dvije godine potreslo Split. Mladiću je zbog navodnih dugova ispalio metak u zatiljak, a zatim ga ozlijeđenog iz automobila izbacio na cestu, nakon čega je nesretnik umro u bolnici.

Stariji sin Ante postao je poznat javnosti nakon sudjelovanja u velikim neredima na Partizanovom stadionu u Beogradu, a prije šest godina poginuo je u prometnoj nesreći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene