Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branitelji nezadovoljni

Split: Polusatni prosvjed ležanjem protiv presude generalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polusatnim nepomičnim ležanjem na leđima na splitskoj Rivi dvije su osobe, koje su se predstavile kao hrvatski branitelji i sudionici Domovinskog rata, danas prosvjedovale protiv haaške presude hrvatskim generalima.

Ta su dvojica rekla da prosvjeduju i protiv haaške kvalifikacije Oluje kao 'združenoga zločinačkog pothvata', a istaknuli su i da se protive ulasku Hrvatske u Europsku uniju 'po svaku cijenu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potpora štrajkašima Branitelje koji na Trgu štrajkaju glađu posjetili suborci Slika nije dostupna Nastavljaju do daljnjega Bebić primio branitelje koji štrajkaju glađu zbog haških presuda

>> Prvi šok prošao: Obrane počele raditi na žalbi

>> Braniteljima u štrajku glađu pridružilo se još troje suboraca

Dok su oni ležali na Rivi, pokraj njih su se zaustavljali mnogi prolaznici, a cijelo im je vrijeme u neposrednoj blizini bio i jedan policajac. Nakon ležanja na Rivi, koje je trajalo od 12,30 do 13 sati, prosvjednici su rekli da su današnje prosvjedno ležanje na javnome mjestu prijavili policiji. Najavili su isti postupak sljedeći petak na istome mjestu i u isto vrijeme, dodajući kako se nadaju da će im se pridružiti i drugi građani. Prosvjednici nisu željeli otkriti svoj identitet, ali su rekli da su katolici iz Splita. Jedan od njih je rekao da je tijekom Domovinskog rata bio pripadnik 4. gardijske brigade, a drugi pripadnik HOS-ove 9. bojne Rafael Vitez Boban. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene