Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcijski plan

Splićani pozvani na legalizaciju bespravno sagrađenih objekata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Split donio je akcijski plan i pozvao sve građane koji imaju bespravno sagrađene objekte da ih legaliziraju.

Procjenjuje se da takvih u Splitu ima oko deset tisuća. Za oko 50 posto snižena je cijena komunalnog doprinosa za istočne kotareve i mjesne odbore, a moguće je njegovo plaćanje u 60 mjesečnih rata, odnosno na rok od pet godina.

Pročitajte i ovo Kokain - 2 Podržao i dio struke Glavni grad jedne od najbogatijih europskih zemalja želi legalizirati kokain: "Konzumenti bi znali što kupuju, bilo bi sigurnije" Slika nije dostupna Proces će trajati godinama Predano čak 500.000 zahtjeva za legalizaciju!

Gradski čelnici tvrde da je novac koji će na taj način ući u gradsku blagajnu potreban za urbanizaciju i infrastrukturu tih područja. Neki stanovnici primjerice još nemaju kanalizaciju.

'Mi dajemo mogućnost građanima da u jednom kvalitetnom periodu od 50 mjeseci, uz značajne popuste, završe legalizaciju. Uputili smo ih da mogu pokrenuti postupak legalizacije tih bespravno izgrađenih objekata', rekao je Jure Šundov, dogradonačelnik Splita.

'Kuću koja ima dvije etaže, negdje oko tisuću kubičnih metara prostora, izračunali smo da bi mjesečni obrok na pet godina iznosio  oko tisuću kuna', dodao je Ivica Grubišić, predsjednik Gradskog kotara Sirobuja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene