Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašen, ali i ogorčen

Spašeni pomorac: Da sam slušao kapetaniju bio bih mrtav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomorac koji je preživio pravu dramu kod Paga nam je ispričao svoju priču.

Bila je mrkla noć u Velebitskom kanalu i bura snažna da šestmetarski brod razbije u stijene. U pomoć je posljednji put uspio nazvati pola sata prije ponoći. 'Ja sam ih zamolio da pošalju veliki brod jer ja ne mogu, međutim oni su tvrdili da imam jak motor i da mogu krenuti,' ispričao je Jusup Idrizi.

Pročitajte i ovo Spašen ribar na istoku Rusije Čudesno spašavanje Pronađen nakon šest mjeseci, preživio je u zabiti na -39 stupnjeva hraneći se korom drveta: "Da niste stigli, umro bih za tri dana" Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu

>> Pronađen muškarac nestao sinoć na gliseru

O nestanku je od supruge obaviješten centar 112. Informacija je proslijeđena na Gorsku službu spašavanja. 'Nismo ga mogli pronaći jer smo dobili krivu informaciju gdje se nalazi,' rekao je Davor Dinković iz GSS Zadar. Pomoć nije dolazila. Za život se pomorac pokušao izboriti skokom u more. 'Da sam njihove upute slušao sad bih bio mrtav. Nešto prije ponoći odlučio sam se skočiti u more,' rekao je.

Ili je sam pomorac krivo obavijestio o svojoj poziciji ili je centar 112 krivu informaciju prenio gorskim spasiteljima. Dok se Idrizi cijelu noć borio za život na stijenama Velebitskog kanala, deseci spasitelja na surovom terenu i po jakom nevremenu bezuspješno su tragali. 'Bilo je jako teško na tom terenu, jaki udari bure, nekoliko spasitelja je ozlijeđeno jer su bačeni na stijene, ili su izvrnuli nogu,' dodao je Dinković.

Pronašli su ga tek jutros pripadnici Lučke kapetanije. Iscrpljen i uz to ogorčen što je u zadnjem telefonskom kontaktu s kopnom shvatio da će se morati spašavati sam. 'Meni su govorili da idem natrag s brodom od pet metara. Gjde ću ići ravno u smrt,' rekao je Idriz. Težih ozljeda nema. Pogoršanje vremena koje ga je zadesilo u Velebitskom kanalu najavljivano je nekoliko dana ranije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene