Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Materijalna šteta još nepoznata

Spaljivanje korova uzrokovalo požar kod Skradina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekontrolirano spaljivanje korova uzrok je požara kod mjesta Sonkovića kraj Skradina, jednoga od najtežih koji su ove sezone izbili na šibensko-kninskom području.

Policija je to utvrdila nakon obavljenog očevida na mjestu izbijanja požara, no materijalna šteta koju je prouzročila vatrena buktinja još nije poznata. Zasad je poznato da su u požaru stradali brojni nasadi vinove loze i maslina.

Grad Skradin osnovao je povjerenstvo za utvrđivanje štete na poljoprivrednim kulturama, koje je počelo prikupljati podatke s terena. Kada svi podaci budu prikupljeni, povjerenstvo će ih proslijediti Županiji šibensko-kninskoj, zajedno sa zahtjevima za odštete poljoprivrednicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očevid u tijeku Nesreća kraj Skradina: Sletio s ceste, zabio se u drvo i poginuo Potraga za parkingom (Foto: Dnevnik.hr) Dobar posao Skradinski poučak: Kako za dva mjeseca bez ikakvih ulaganja zaraditi nekoliko desetaka tisuća kuna

>> Još uvijek gori na minsko sumnjivom području kod Skradina

Požar kod Sonkovića izbio je 12. kolovoza, a vatrogasci su se s vatrom borili sve do blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza. Požar je zaprijetio naseljima Todorovići i Bratići pa je iz tih naselja evakuirano 30-ak stanovnika, no objekti su obranjeni, a stanovnici sretno vraćeni svojim domovima.

Vatrena fronta u jednom je trenutku bila široka četiri kilometra, a s njom se borilo 114 vatrogasaca s 32 vozila, i uz pomoć zračnih vatrogasnih snaga. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene