Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabijelili i Jadran i unutrašnjost

Snijeg prekrio cijelu Hrvatsku, nigdje bez zimske opreme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilnog snijega koji je pao tijekom noći, građani se pozivaju da odgode putovanja.

Iako se poslijepodne u dijelu zemlje stanje s padalinama stabiliziralo, promet je još uvijek otežan diljem zemlje. U Zadru je napadalo čak 30 centimetara snijega, isto kao i na Zavižanu. Dalmatinska Zagora također je prekrivena snijegom i u Imotskom je izmjereno 20 centimetara.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Najviše ga je napadalo u Begovom razdolju, čak 43 centimetra. U Korenici i na Plitvicama palo je oko 30 centimetara snijega, a meteorološka postaja u Gospiću izmjerila je jutros 26 centimetara novog snijega.

Na ličkoj magistrali Korenica-Udbina-Gračac snijeg je zaustavio desetak kamiona i tegljača. Zimska služba 'Lika cesta' u Gospiću koja održava više od 1100 kilometara cesta u zimskim uvjetima noćas je u pogon stavila svu raspoloživu mehanizaciju.

Snježni nanosi su doveli do zastoja u prometu po cijeloj državi. HAK savjetuje vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće odgode putovanje.

U Rijeci promet normaliziran

U unutrašnjosti najviše problema  uzrokuje poledica, a osobito na mostovima i podvožnjacima.

>> Snijeg na Jadranu od Pule do Dubrovnika, kaos u Rijeci

>> U Dubrovniku snijeg, more zaleđeno kod Šibenika

U Rijeci je izmjereno 14 centimetara snijega, no gradske i prigradske ceste su očišćene pa autobusi javnog gradskog prijevoza prometuju prema voznom redu, doznaje se u riječkom centru 112, u kojem napominju da je zimska oprema obvezna na svim cestama u Primorsko-goranskoj županiji, u kojoj snijeg i dalje otežava promet.

Nakon niza problema u prometu na području cijele Primorsko-goranske županije sinoć i noćas zbog snijega, stanje na cestama jutros se postupno normalizira.

'Javni gradski prijevoz na lokalnim i županijskim linijama sinoć se odvijao uz prekide, no od jutros svi autobusi prometuju prema voznom redu, a gradske i prigradske ceste su očišćene od snježnih padalina', doznaje se iz centra 112.

Na Biokovu metar snijega

Na Biokovu od sinoć pada snijeg, visina mu je od četrdesetak centimetara do pola metra, a u nanosima snijeg je viši od jednog metra. Na Biokovu od sinoć pada snijeg, visina mu je od četrdesetak centimetara do pola metra, a u nanosima snijeg je viši od jednog metra.

Kako se doznaje od voditelja smjene na odašiljaču HRT-a na Biokovu Petra Babića, temperatura na vrhu Sveti Jure spustila se na 7 Celzijevih stupnjeva ispod nule.

Iz Gradskog centra Osejava upozoravaju vozače da ne kreću na put prema Vrgorcu starom biokovskom cestom preko prijevoja Staza, kojim se prometovalo proteklih dana nakon što je srušena stijena što je zapriječila državnu cestu jer je put zaleđen pa bi svaki pokušaj vožnje tim pravcem bio avantura.

Krajem vikenda očekuje se toplije vrijeme, a početkom novog tjedna temperatura će ponovno porasti iznad ništice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene