Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posvuda hladno

Snijeg na Jadranu od Pule do Dubrovnika, kaos u Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilnog snijega urušio se krov klizališta u Rijeci, vlakovi kasne satima.

Temperatura se spuštala debelo ispod nule, a slično će biti cijelog vikenda. K tome, uz ciklonu koja će se idućih sati premještati preko naših krajeva bit će i snijega, pri čemu u kopnenom području očekujemo i stvaranje snježnog pokrivača.

Pročitajte i ovo Marko Šepat - 3 Izvještaj iz Kölna Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina" Snijeg radi probleme u prometu Zimski uvjeti U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu

Gusti snijeg počeo je oko 19,30 sati padati u Puli i okolici te gotovo u cijeloj Istri. Temperature su oko nule, a ponegdje, naročito u unutrašnjosti Istre, snježni pokrivač je visok između 10 i 20 centimetara.

Prve pahulje snijega pale u Dubrovniku, a u šibenskom zaljevu zaledilo se more. Sniježiti je počelo i u Zadru, a očekuje se da će tijekom noći i u Šibeniku.

>> Zima okovala Liku: Izmjerena - 23 stupnja

Gusti snijeg koji pada u Rijeci izazvao je probleme u prometu. Unatoč upozorenjima i pravovremenim najavama, mnogo automobila na ulicama je danas bio bez ikakve zimske opreme.

Neke autobusne gradske i prigradske linije su u prekidu a na većini ostalih se prometuje uz značajna kašnjenja. Sva vozila službe nadležne za čišćenje snijega su u pogonu. Po prognozi bi snijeg trebao nastaviti padati veći dio noći.

Iz Rijeke prema Zagrebu vlak kasni dva sata u odnosu na vozni red te još uvijek nije krenuo a druge željezničke linije se odvijaju prema planu, doznaje se iz željezničkog kolodvora u Rijeci.

Urušio se i krov klizališta 'Morska pahuljica' smještenog na Gatu Karoline Riječke, priopćila je večeras primorsko-goranska policija. Uslijed urušavanja krova klizališta na obali nitko nije povrijeđen, a policijski očevid kojim će se utvrditi okolnosti događaja je u tijeku.

Toplije vrijeme krajem vikenda

Na Jadranu će padati i kiša i snijeg. Posvuda će biti hladno, no oborine će tijekom dana postupno i prestati pa će nedjelja izgledati mnogo bolje. Krajem vikenda očekujemo toplije vrijeme, a početkom novog tjedna temperatura će ponovno porasti iznad ništice.

Ako volite snijeg, nedjelja je pravi dan za vas. A oni zimogrozni će morati pričekati još koji dan jer će u idućem tjednu, u svakom slučaju bit će toplije.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene