Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimski uvjeti

Snijeg otežava promet na sjeveru i sjeverozapadu zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg otežava promet na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, te u Gorskom kotaru, a zimski uvjeti su proglašeni na cijeloj dužini autoceste Zagreb-Macelj i na autocesti Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Zimski su uvjeti i u Gorskom kotaru na državnim cestama: Zdihovo - Delnice - G. Jelenje, Prezid - Delnice, Stubica - Vrbovsko - Ljubošina, Brod na Kupi - Delnice, Parg - Čabar, Gornje Jelenje - čvor Oštrovica - Meja. Zimski su uvjeti i na ostalim državnim, županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog, Gornjeg Jelenja, Delnica i Čabra.

Pročitajte i ovo Ilustracija HAK Prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici Snijeg radi probleme u prometu Zimski uvjeti U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu

U Lici su zimski uvjeti proglašeni za državne ceste: Josipdol- Poljanak, GP Užljebić-Dobroselo-Sučević, Dobroselo-Mazin. Na dionici autoceste od Gospića do tunela Sveti Rok pada kiša koja se ledi na tlu. Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u ostatku zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica. Državnom cestom Dvor-Hrvatska Kostajnica-Jasenovac prometuju samo osobna vozila i autobusi. Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Od 15 sati u prekidu je katamaranska linija na relaciji Ubli - Hvar - Vela Luka - Split i Split - Vis. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene