Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snažan rast dionica na Wall Streetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke dionice bilježe snažan rast u ponedjeljak, pokazujući da ulagači odobravaju globalni odgovor na produbljivanje financijske krize poslije najgoreg tjedna u povijesti Wall Streeta.

Indeks Dow Jones skočio je u prvom satu trgovanja za 400 bodova, ili 4,8 posto, a rast predvode dionice banaka. Indeks Standard & Poor's 500 rastao je za 4,3 posto, a tehnološki indeks Nasdaq za 4,4 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wall Street Pad dionica nakon izvješća o rastu nezaposlenosti Slika nije dostupna 'B' umjesto 'M' 'Debeli prst' skoro srušio Wall Street

Američka tržišta obveznica su zatvorena zbog Kolumbovog dana.

Burze su pretrpjele velike gubitke zbog kreditne krize. Dow Jones je prošloga petka završio svoj najgori tjedan u povijesti s gubitkom od 18,2 posto, a u osam dana trgovanja ukupno je izgubio 2.400 bodova.

U ponedjeljak je američka središnja banka - Federalne rezerve, zajedno s još tri središnje banke, objavila nove mjere usmjerene na oporavak kreditnih tržišta. Među mjerama su neograničene kratkoročne dolarske pozajmice po fiksnoj kamatnoj stopi. 

>> Crobex u porastu, svjetska tržišta se oporavljaju

Danas je Neel Kashkari, imenovan prošloga tjedna da nadzire provedbu programa sanacije američkih banaka, vrijednog 700 milijardi dolara, i novoosnovani Ured za financijsku stabilnost, u prvom javnom istupu najavio brzu provedbu plana.

Čelnici demokratske većine u Predstavničkom domu Kongresa će raspravljati o potencijalnom drugom paketu poticaja za gospodarstvo, izvijestio je CNN.

Dolar bilježi umjereni pad u odnosu na jen i euro.

Cijene sirove nafte u ponedjeljak ujutro bilježe rast od 4 dolara na 81,71 dolar za barel, na robnoj burzi u New Yorku - NYMEX.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene