Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef Zagrebparkinga

Smjene u Holdingu: Partija me postavila, ona me i smjenjuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je za podjelu čelnih pozicija presudna politika! Više od stotinu prijava bilo je za ukupno 23 direktorske fotelje.

11 ih je uspjelo zadržati funkcije, a Uprava je izabrala 12 novih direktora u Holdingu. Smijenjenima, koje se smatra Bandićevim ljudima, ponuđena je otpremnina u visini od 6 mjesečnih plaća, pa će neki dobiti i do 100 tisuća kuna. 'Mene partija postavila, partija me smjenjuje', rekao nam je Mate Kraljević, bivši direktor Zagrebparkinga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osigurana voda Privremeno bez vode dio građana u Zagrebu: Holding poslao poruku Slika nije dostupna Kreće čistka BANDIĆ U AKCIJI 'U ponedjeljak ću smijeniti upravu Holdinga, sedam je njihovih grijeha'

>> Zagrebački holding imenovao 12 novih direktora

Tim je riječima sada već bivši direktor Zagreb parkinga komentirao svoju smjenu nakon 25 godina. Nije ga spasilo ni to što je bio najuspješniji punjač gradskog proračuna. Njegova, ali i fotelje 11 smijenjenih dobile su nove vlasnike. 'Nismo ocjenjivali tko od postojećih direktora podružnice nije radio dobro pa ga zbog toga treba smijeniti, nego smo raspisali natječaj i bili u situaciji da između prijavljenih kandidata pokušamo izabrati najbolje', pojasnio je Ivo Čović, predsjednik Uprave Holdinga.

Stvar dojma

No je su li se birali najbolji ili najpodobniji? Naime, navodno su neki od novoizabranih direktora ondje po nalogu vrha SDP-a, HSLS-a i HNS-s. Zagrebački holding sedma je tvrtka po veličini u državi. Upravljaju milijardama gradskog novca. Posljednjih godina njihovo poslovanje sve je opterećenije kreditima. I političkim kadroviranjem.

Kriteriji, po kojima su novi direktori bolji od starih, nisu poznati ni onima koji su ih birali. 'Ne postoji instrument kojim se to mjeri, to je stvar dojma', rekao je Čović. Nove direktore čeka otpuštanje zaposlenih, smanjivanje troškova, povećanje prihoda. Menadžerski posao za diplomirane arhitekte, poljoprivrednike i kemičare koji će pokazati mogu li izvući Holding iz dugova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene