Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišla podići novac

Smiljanu Srnec u lisicama doveli u banku: "Uhvatila me jeza kad sam je vidjela. Imala je i lance oko pojasa..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smiljana Srnec (45), okrivljena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić (23), tražila je sud da je pusti iz pritvora podići novac.

Smiljanu Srnec, koju terete da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo držala u zamrzivaču, pravosudni policajci u srijedu popodne vodili su u poslovnicu banke na Kapucinskom trgu u Varaždinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka varaždinskog suda Smiljana Srnec ostaje u zatvoru: "Postoji opasnost od utjecaja na svjedoke" Igor Pavlic, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu o ubojstvu Smiljane Srnec (Foto: Dnevnik.hr) opasnost od utjecaja na svjedoke Osumnjičena za ubojstvo sestre: Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor

Jedna Varaždinka ju je vidjela na izlasku iz banke, a za 24 sata je kazala da su je prošli trnci. "Uhvatila me jeza kad sam je vidjela. Bila je s lisicama na rukama i lancima oko pojasa, u pratnji dvojice pravosudnih policajaca", kazala je i dodala kako su joj tijelom prošli trnci.

"Bila je u crnoj jakni. Možda je imala i lance na nogama, ali sam bila toliko šokirana da uopće nisam to uočila. Imala je naočale za vid i policajci su je smjestili u stražnji dio službenog kombija s rešetkama, a oni su sjeli naprijed na vozačevo i suvozačevo mjesto. Jako sam se uznemirila. Gotovo da sam se smrzla od straha kad sam je ugledala. Osjetila sam golemu negativnu energiju i nelagodu. Nasreću, odmah su otišli", opisala je Varaždinka koja je na bankomatu ispred banke dizala novac u trenutku kad je Smiljana izlazila iz banke.

Nakon što je u banci obavila što je trebala, pravosudni policajci su je vratili u varaždinski zatvor. Ovu informaciju je potvrdio i glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu i istražni sudac Igor Pavlic.

"Okrivljena je istražnoj sutkinji podnijela zahtjev da želi u banku i podigne si s računa novac. Sutkinja je to odobrila i policajci su je otpratili u banku. To nije ništa neobično te se slična odobrenja mogu dati i za odlazak na pogreb", rekao je glasnogovornik Pavlic istaknuvši kako je ona tek osumnjičena da je počinila kazneno djelo.

Za zaključiti je da drugi ukućani, njezina najstarija kći i suprug Ivica, nemaju karticu njezina bankovnog računa niti znaju pin, a nemaju ni punomoć koja bi im omogućila da novac sami podignu u banci. Koliki iznos je podigla i za što joj treba novac, ostalo je nepoznato.

U četvrtak odluka o žalbi na istražni zatvor

Smiljana je od 20. veljače u istražnom zatvoru kako ne bi pokušala utjecati na svjedoke ili ponovila kazneno djelo.

Isti dan kad je bila u banci, na varaždinski županijski sud stigla je žalba na rješenje o određivanju istražnog zatvora, koju je podnio Krešimir Golubić, odvjetnik iz Čakovca, njezin branitelj po službenoj dužnosti.

O žalbi će se odlučiti u četvrtak. Tad će biti poznato hoće li se Smiljana braniti sa slobode ili će do daljnjeg ostati u varaždinskom zatvoru. Podnesenu žalbu komentirao je Smiljanin branitelj Golubić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene