Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka varaždinskog suda

Smiljana Srnec ostaje u zatvoru: "Postoji opasnost od utjecaja na svjedoke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na varaždinskom Županijskom sudu odbijena je žalba Smiljane Srnec, priopćio je sud.

Žalba je podnesena protiv rješenja sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu, kojim je protiv nje određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana od dana kad je pritvorena, 16. veljače ove godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve je priznala još u subotu? Što je Smiljana ispričala policiji prije uhićenja: "Ubila sam je! Zatukla! Ona je imala sve, a ja ništa" Igor Pavlic, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu o ubojstvu Smiljane Srnec (Foto: Dnevnik.hr) opasnost od utjecaja na svjedoke Osumnjičena za ubojstvo sestre: Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor

"Žalbeno vijeće u bitnome smatra da je sutkinja istrage suprotno žalbenim navodima okrivljene na temelju za sada raspoloživih dokaza i podataka s pravom zaključila da je u konkretnom slučaju ostvaren temeljni uvjet za određivanje istražnog zatvora - postojanje osnovane sumnje da je okrivljenica počinila kazneno djelo ubojstva za koje se tereti", priopćio je sud.

Istražna sutkinja zaključila je kako bi Smiljana Srnec mogla ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, a žalbeno vijeće taj je zaključak potvrdilo. Odbijena je i žalba kojom se osporava postojanje opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

"Naime, i po ocjeni žalbenog vijeća, sve okolnosti predmetnog slučaja za koji se okrivljenica osnovano sumnjiči, kao i radnje koje je kontinuirano i odlučno poduzimala u cilju prikrivanja nedjela kroz čitavo to vrijeme, dovode u zabludu roditelje i najbližu rodbinu, upućuju na veći stupanj upornosti i kriminalne volje te na bešćutnost i beskrupuloznost, kako zaključuje sutkinja istrage, a time i na objektivnu i razumno predvidivu bojazan od ponavljanja istovrsnog kaznenog djela u cilju zaštite sebe i svojih interesa", zaključuje se u priopćenju.

Podsjetimo, tijelo Jasmine Dominić nestale prije 19 godina pronađeno je u zamrzivaču obiteljske kuće u inače mirnom i pomalo zatvorenom međimurskom selu Palovcu, a za morbidan zločin tereti se njezina sestra Smiljana Srnec. Pretpostavlja se kako je 45-godišnja Smiljana sa svojom obitelji gotovo 20 godina živjela u kući u kojoj je u zamrzivaču držala leš vlastite sestre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene