Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi tjedan štrajka

Službenici suda sastali se s Malenicom: Ponudili kompromisno rješenje, ali dogovor nije postignut

Aktualno Galerija Štrajk se nastavlja - 4 Štrajk se nastavlja - 4 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk se nastavlja - 3 Štrajk se nastavlja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk se nastavlja - 2 Štrajk se nastavlja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk se nastavlja - 1 Štrajk se nastavlja - 1 Foto: DNEVNIK.hr +4 Iva Šušović Galerija 1/9 >>
Već drugi tjedan traje štrajk službenika i namještenika po sudovima i državnim odvjetništvima tako da se ročišta ne održavaju, rade samo na hitnim predmetima.

Iako su od Vlade poput drugih službenika dobili od 60 do 100 eura više na plaću, Sindikat državnih službenika i namještenika ne odustaje od svojih zahtjeva da se u pravosudnom sustavu dignu plaće za još 300 eura neto. Poslijepodne su se sastali s ministrom pravosuđa Ivanom Malenicom, ali dogovor nije postignut, štrajk se nastavlja.

"Ministarstvo u ovom trenu nema što punuditi. Mi smo tražili neko kompromisno rješenje uvažavajući moment da je 400 eura velik iznos, međutim nema sklonosti da se premosti razdoblje do donošenja uredbi i da ćemo ustrajati u tome da se ipak iznađe neko rješenje", rekla je Iva Šušović iz Sindikata.

Pročitajte i ovo Jelenko Krešo Prelomili nakon sastanka Sindikat pravosudne policije objavio: "Nećemo ići u štrajk"

Za razliku od službenika i namještenika, pravosudni policajci odustali su od postupka mirenja i najave štrajka. Kako su poručili nakon usuglašavanja, podržavaju odluku Vlade o povećanju kroz dodatak plaće službenicima s najnižim plaćama, a nadaju se da će postignuti druge ciljeve kroz dogovor s ministrom pravosuđa, da će biti pozivani na sastanke te da će, među ostalim, riješiti problem manjka policijskih službenika.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene