Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prelomili nakon sastanka

Sindikat pravosudne policije objavio: "Nećemo ići u štrajk"

Jelenko Krešo
Jelenko Krešo Foto: DNEVNIK.hr
Sindikat pravosudne policije održao je višesatni sastanak te zaključio da neće ići u štrajk.

Na današnjem sastanku Predsjedništva SPPH odlučeno je da Sindikat pravosudne policije Hrvatske neće ići u štrajk. "Podržavamo odluku Vlade o povećanju, kroz dodatak, plaće službenicima koji su imali najnižu plaću odnosno koeficijent. Dodatkom na plaću Vlada svojom odlukom podiže plaću i drugim službenicima i namještenicima. Upoznati smo ,što također podržavamo, da će ovaj dodatak ulaziti u koeficijent, i koji će stupanjem na snagu Zakona o plaći i kroz podzakonske akte naknadno rasti 10 do 15%", napisali su na svojim stranicama.

Naveli su da je provedena anketa među članovima sindikata po podružnicama i zaključak je da štrajka ipak neće biti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Sanja Šprem dogovor sa sindikatima Plenković objavio koliko će rasti plaće u državnim i javnim službama: "Povišica stiže već u srpnju"

Istaknuli su zahtjeve upućene resornom ministarstvu. "Zahtjevi su se odnosili, pored povećanja plaće od 15%, na prijem 200 vježbenika, povećana sredstva iz proračuna za nabavku opreme, materijalno tehničkih sredstava, obuće i službene odjeće za pravosudnu policiju, novih motornih vozila za prijevoz zatvorenika itd.

Isto tako zahtjevi su išli i u pravcu adekvatnog smještaja službenika prilikom privremenog premještaja u drugu ustanovu kao i plaćanje dana provedenih u privremenom premještaju regulirane K.U.

Pročitajte i ovo Željko Rajić, sindikalni povjerenik - 1 Potplaćeni i preopterećeni Dnevnik Nove TV s pravosudnim policajcem koji radi u Remetincu: "Zatvorenici znaju sve o nama, gdje živimo, koji auto vozimo..."

Vježbenicima na temeljnom tečaju za pravosudnog policajca zahtijevani su besplatni obroci za vrijeme pohađanja tečaja.

Ono što je za nas najvažnije, a izraženo kroz zahtjev je pisano jamstvo da će predstavnici SPPH sudjelovati kao članovi povjerenstva u izradi Zakona o pravosudnoj policiji i drugim zaposlenicima zatvorskog sustava. Sudjelovati u povjerenstvu kod izrade podzakonskih akata, odnosno Uredbe o zvanjima i Uredbe o koeficijentima.

Na sve zahtjeve Ministarstvo pravosuđa i uprave očitovalo se pozitivno i pisanim dopisom prihvatilo."

Jelenko Krešo iz SPPH-a rekao je za N1: "Štrajk se odgađa, rasprava je bila burna. Neki su i dalje za štrajk, neki nisu. Smatram da je bolje ući u neki pregovarački odbor i odlučivati sam o svojoj sudbini. Mi smo prosvjedovali, najavljivali smo štrajk, i dobili su svi. Pitanje je, ako idemo u štrajk, bi li dobili svi. Sada imamo mogućnost odlučivati o svojoj sudbini. Pitanje je bismo li išta dobili sa štrajkom."

Kazao je i kako nisu rekli da neće biti štrajka - ako se ne ispoštuju njihovi zahtjevi na koje je ministar stavio svoj potpis "onda se štrajk opet može aktivirati". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene