Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nećemo osuđivati'

Na ovoj adresi prijavljen je ministar branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mijo Crnoja još jednom je, nakon registra izdajnika, privukao pozornost javnosti. Ovaj put svojom adresom stanovanja.

Novi ministar branitelja Mijo Crnoja prijavljen je na adresu Gradna 85/G u Samoboru, međutim na toj adresi nalazi se tek baraka od desetak kvadrata. Susjedi kažu, naravno, da ministar tu ne živi, ali misle da je vjerojatno kupio zemljište kako bi na njemu izgradio kuću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Preuzeo odgovornost' Komentar iz MOST-a na odlazak ministra Crnoje Slika nije dostupna Ostavka u Vladi Orešković zahvalio Crnoji: 'Ime novog ministra znat će se idućih dana'

A adresa na kojoj ministar živi nalazi se u zagrebačkom naselju Podsused.

Ona se nigdje ne spominje, za razliku od samoborske koja je navedena i na izbornim listama objavljenima prije izbora. Bila je napisana i u njegovom životopisu objavljenom na stranicama Sabora, ali tamo je više nema.

Ako se utvrdi, a to je dužnost DORH-a, da Crnoja ne živi na adresi na kojoj je prijavljen mogao bi i kazneno odgovarati, piše Jutarnji list.

Iako je dio medija izvijestio da adresa iz životopisa na stranicama Sabora misteriozno nestala, iz Sabora su poručili 'kako Hrvatski sabor niti saborska Služba za medije nisu i ne prikrivaju nikakve informacije, nego su u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka dužni prilikom objave životopisa na mrežnim stranicama, a koji sadrže određene osobne podatke, poput adrese stanovanja, privatnih brojeva telefona, podataka o djeci i sl., izostaviti takve podatke'.

O slučaju ministra Crnoje koji je pozornost javnosti već privukao svojim izjava o objavi registra izdajnika, HDZ se oglasio na Twitter profilu poručivši da će pričekati da se o navodima očituje ministar te da neće nikoga unaprijed osuditi.

Petrov: Njegova je odluka hoće li odstupiti

Čelnik Mosta Božo Petrov za Media Servis komentirao je ovaj slučaj rekavši da ga treba istražiti.

'To treba istražiti, slažem se, ali ne mogu u ovom trenutku dok nemam sve informacije ispred sebe osim onoga što sam pročitao u medijima. Mislim da ne bi bilo korektno o tome govoriti', rekao je. No, što ako se navodi pokažu točnima - treba li Crnoja odstupit?

'To je njegova odluka. Druga je stvar što bi bilo s ljudima unutar Mosta', rekao je Petrov i dodao da će o svemu razgovarati s Tomislavom Karamarkom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene