Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karadžiću sudi isti sudac kao i Gotovini, Markaču i Čermaku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Haaškom sudu sve je spremno za dolazak Radovana Karadžića. Neslužbeno doznajemo da su već određeni i sudac i tužitelji. Navodno je određen i početak suđenja - kraj kolovoza sljedeće godine.

Radovan Karadžić neće se braniti sam. Prema našim informacijama, Haaški sud želi izbjeći otezanja s početkom suđenja kao u slučajevima Milošević i Šešelj. 

Pročitajte i ovo Kazna nezadovoljnom sucu, ilustracija - 1 Narušio ugled Kažnjen sudac koji je odgađao rasprave zbog zlovolje, dobit će po džepu Slika nije dostupna Tužitelji po prvi put dobili pojačanje iz najviših redova sudaca

Stoga će tužitelj odmah tražiti da se bivšem čelniku bosanskih Srba dodijeli odvjetnik po službenoj dužnosti. Ako je potrebno, i zakonskim mjerama prisile. Cilj je sa suđenjem početi krajem kolovoza sljedeće godine. 

Predmet Karadžić vodit će sudac Alphons Orie. Hrvatskoj javnosti poznat sa suđenja generalima Gotovini, Čermaku i Markaču. Na predmetu Oluja radi i Alan Tieger, koji bi, prema našim informacijama, trebao preuzeti tužiteljsku palicu. Pomagat će mu Mark Harmond, tužitelj sa suđenja Blaškiću. Orie i Tiger, dakle, radili bi i na predmetu Oluja i na predmetu Karadžić. 

Ili možda sud do početka suđenja Karadžiću planira završiti suđenje za Oluju? 

Radovan Karadžić o krivnji će se očitovati po postojećoj optužnici. Neslužbeno doznajemo da će se ona do početka suđenja nadopuniti. Uvest će se ujedinjeni zločinački pothvat, teza koja u vrijeme podizanja optužnice, 1995. godine nije postojala. 

Sada se uvodi jer se na suđenjima Krajišniku i Martiću pokazalo da je upravo Karadžić bio jedan od vođa zločinačkog pothvata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene