Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aplikacija e-građanin

Sljedeće godine dobit ćemo i e-osobne iskaznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do kraja 2013. najavljena je izrada aplikacije e-građanin koja će olakšati komunikaciju građana s državnom upravom.

Umreženo stanovništvo ne smije se promatrati samo kao potrošače, već kao izvor inovacija i informacija koje mogu postati osnova jačanja gospodarstva, jedan je od zaključaka jučerašnjeg stola Euforije.

Pročitajte i ovo Ivan Šušnjara Prvi u svijetu Zakrpa na srcu: Dosad nezabilježenim zahvatom splitski liječnik spasio Ivana od sigurne smrti Transplantacija srca BOŽIĆNA BAJKA Hrabri Sven i njegovo novo srce: "Nije smio trčati. Sad će i lopta doći na red"

'Internet nije hijerarhijski strukturiran te stoga i ima inovativan potencijal', smatra Ivan Marić, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra (SRCE).

>> Ništa od besplatnih osobnih iskaznica

Pomoćnik ministra Uprave za eHrvatsku Darko Parić ponovio je planove o objedinjavanju optičke infrastrukture koja je u vlasništvu javnih poduzeća. Radi se o 8500 kilometara svjetlovodnog kabela kojim će upravljati državna tvrtka Odašiljači i veze.

Najavio je i aplikaciju e-građanin koja bi trebala zaživjeti do kraja godine, a građanima će olakšati komunikaciju s tijelima državne uprave. Sljedeće godine trebalo bi biti riješeno i pitanje e-osobne iskaznice, najavio je Parić. Informatizacija javne uprave uvelike će olakšati svakodnevnu borbu s administracijom i birokracijom. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene