Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saborski odbor odbio prijedlog

Ništa od besplatnih osobnih iskaznica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treba li izdavanje nove osbne iskaznice ići besplatno? Bio je to prijedlog na saborskom Odboru za unutarnju politiku iz redova HDZ-a, točnije od Miroslava Tuđmana. SDP-ovi zastupnici glasovali su protiv prijedloga da se zakonom propiše besplatno izdavanje osobne iskaznice.

SDP-ov Igor Rađenović kazao je kako je inicijativa o besplatnom izdavanju osbnih iskaznica hvale vrijedna, ali da za nju nije pravi trenutak. Smatra kako je potrebna prava analiza koja će reći koliko bi takva inicijativa koštala državni proračun.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja - 2 Pjesme i slogani Grmoja o sloganu Mosta koji je isti kao i Vučićev: "Imamo možda samo jednu poveznicu" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

>> Više od 130.000 građana osobnu iskaznicu NIKADA nije ni imalo!

Hrvati će uskoro ponovno mijenjati dokumente. Osobna iskaznica se mijenja u nekoliko faza. Prva faza je prebacivanje proizvodnje u Hrvatsku i stavljanje OIB-a na osobnu iskaznicu.

Novi zakon osobnu je iskaznicu predvidio i za maloljetnu djecu kao sredstvo za prelazak granice umjesto putovnice. Novi zakon o osobnoj iskaznici rješava i nelogičnost po kojoj osobe koje iz vjerskih i osobnih razloga imaju pokrivalo na glavi, do sada nisu mogle dobiti osobnu iskaznicu s pokrivenom glavom.

Cijena izdavanja osobnih iskaznica neće se mijenjati, a nove iskaznice ne moraju se raditi do isteka postojećih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene