Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestalo 800.000 njamačkih maraka

Slavko Linić osumnjičen za ratno profiterstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čim se vrati iz Sjedinjenih Američkih Država SDP-ovac Slavko Linić morat će na obavijesni razgovor u policiju.

Bivši riječki gradonačelnik na listi je osumnjičenih za ratno profiterstvo. Kaznena prijava osim Linića podnesena je protiv još nekoliko osoba koje su u ratnim godinama vodile Krizni stožer Rijeke. Sve ih se tereti za navodni nestanak 800.000 njemačkih maraka u srpnju 1991. godine kojima je trebalo biti kupljeno oružje iz Slovenije. Linić je u tom razdoblju bio riječki gradonačelnik i šef Kriznog štaba.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Već ispitane osobe kažu kako oružje nikada nije isporučeno, a novac nije nestao nego je vraćen na račun grada. Policija je počela postupati po ovoj kaznenoj prijavi istoga dana kada je Sabor donio Zakon o nezastarijevanju ratnog profiterstva, a pozivi za obavijesni razgovor stigli su čak i dan ranije, dok zakon još nije bio ni donesen.

'Obavijesni razgovor se ukratko svodio na priču o povratu novca koji je tadašnji krizni štab, odnosno izvršno vijeće skupštine općine Rijeka bilo uplatilo u Sloveniju za nabavku oružja i tada nam je rečeno u MUP-u, nakon što je Janša rekao da on s time nema ništa. Da je posao s drogom i s oružjem najopasniji posao, i otvoren kofer u kojem je bilo, kako su oni tvrdili tih cirka 700.000 dolara. I u tom trenutku je Linić rekao pa čekajte gospodo, nismo mi trgovci konjima da uzimamo gotovinu. Izvolite ga vratiti na račun banke odakle je i došao', kazao je Franjo Butorac, tajnik Kriznog štaba grada Rijeke iz 1991. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene