Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV

Ministar Dobrović: Neće biti kazni za one koji nisu ugradili razdjelnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Dnevnika Nove TV bio je ministar Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

Kontakata s Mađarima vezano za Inu je bilo, rekao je Dobrović, a proces preuzimanja trajat će dugo, samo će za pripreme trebati šest do devet mjeseci. ''Ovo nije proces preko noći. Radi se o šest do devet mjeseci. Puno je posla. Mislim da se taj proces može odviti na način da na koncu svi naši građani budu zadovoljni'', kaže ministar.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Slika nije dostupna Kružno gospodarenje otpadom Bivši ministar okoliša Dobrović: Hrvatskoj penali, a građanima visoka cijena otpada

''Problem Ine je sveobuhvatan i zato ga želimo riješiti na način da potpuno preuzmemo upravljanje'', zaključuje.

Gospodarenje otpadom

Ministar je komentirao i plan gospodarenja otpadom. Iz tjedan u tjedan plan je odgađan, a sada je gotov i dorađen te će u četvrtak biti na sjednici Vlade. ''Nadam se da će biti usvojen'', rekao je Dobrović u Dnevniku Nove TV.

Smatra da neće biti problema s Europskom komisijom zbog probijanja roka. ''Važno je da se stvari pomiču. Već smo dugo u zakašnjenju, a plan otvara vrata za niz aktivnosti koji će jačati sustav gospodarenja otpadom. Moramo odgovoriti na izazov novog vremena, kao što je i globalno zatopljenje'', rekao je ministar dodajući da će plan koštati više od 5 milijardi kuna.

Rješenje za razdjelnike

Ni ove ogrijevne sezone nema rješenja za razdjelnike. Najavio je izmjene zakona i pravilnika. ''Radna skupina ima za zadatak promijeniti propise. Razdjelnik kao segment nije pogreška, nego način na koji je implementiran i na koji je postao obveza za građane. Ova radna skupina će donijeti rješenja i krenuti u provedbu. Neće biti kazni za one koji nisu ugradili'', potvrđuje Dobrović.

Cijeli intervju s ministrom možete pogledati u priloženom videu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene