Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo se ne prolijeva

Hrvatska delicija: Litra ovoga stoji od 500 do tisuću kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni deblje lisnice mogu u živati u posebnoj domaćoj deliciji - magarećem mlijeku. Jedan decilitar stoji i vrtoglavih 200 kuna!

Damir je jedan od rijetkih uzgajivača magaraca u Hrvatskoj. Na farmi njače 85 grla. Radi njih svaki dan ustaje u zoru. 'Profesionalac biti, to treba imati nekog smisla, a ne ja bi neku lovu na brzinu, nekome ispričati priču i dignuti lovu', rekao je vlasnik farme magaraca Damir Štulina.

Pročitajte i ovo Domaćeg sira i mlijeka sve manje - 4 Rastu cijene Skuplje je i domaće mlijeko, sir, vrhnje... Proizvođači poručuju: "Cijena mlijeka bi danas trebala biti minimalno pet kuna" Ilustracija ODLUKA VLADE Sada je i službeno: Pogledajte nove najviše cijene ulja, mlijeka, brašna, šećera..

Misli na sve koji su se proizvodnjom bilo kakvog mlijeka počeli baviti zbog državnih poticaja. Cijena njegovog magarećeg mlijeka na prvi spomen zvuči visoka. 'Cijena je po meni realna 500 kuna po litri', rekao je Damir. No, neki uzgajivači traže i do tisuću kuna za litru. Na podsmjehe ne reagira. Niti će s kupcima i otkupljivačima koji negoduju na cijenu ulaziti u cjenkanje.

>> Mljekari nakon mise podijelili 550 litara mlijeka

>> Pogledajte kako ovaj magarac pjeva uz zvuke violine!

'Ja s takvim ljudima ne razgovaram na taj način. Zna se cijena, ako ja spustim cijenu nisam rentabilan', objasnio je Damir. A netko će ga već kupiti. 'Ljudi kojima je zdravlje u pitanju, oni jako dobro slušaju i uvažavaju cijenu', dodao je Damir. Kozje mlijeko nije na cijeni kao magareće, bliže je cijeni kravljeg.

'2,30 kuna, mislim da je to katastrofa', rekao je Silvano Režan. Zato na kozjim farmama proizvode većinom sir. Mlijeko su prekrižili. Još prije dvije godine, Silvano je odbio prvu slabiju ponudu. '2,5 kune prije dvie godine, što je nerealno. Magareće mlijeko drži cijenu, nekako se preživi', rekao je. Ni s kozama ni s magarcima danas nije lako. No, ipak mlijeko ne prolijevaju po ulicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene