Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu kazna od 40 godina

Školski kolege: Funkcionirao je, znao je biti drzak, ali bi se poslije ispričao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rasplet tragične priče zbog koje je Split ovoga ljeta dospio u rubrike crne kronike, ubojstvo Meksikanke Selene Macedo, i dalje šokira. Osumnjičeni se brani šutnjom.

Osumnjičenom 28-godišnjaku sudac Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor. Pred pravosudnim organima nije bio previše rječit. 'On se na ovom ročištu ne izjašnjava o okolnostima počinjenja kaznenog djela, nego samo o prijedlozima za određivanje istražnog zatvora. On je rekao da ne smatra da su ispunjeni uvjeti da bi se odredio istražni zatvor', kaže Neven Cambi, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

DORH je donio nalog o provođenju istrage zbog sumnje da je počinio teško ubojstvo. Djevojku je, sumnjaju, zaskočio na pješačkoj stazi, ljepljivom trakom vezao joj je usta i ruke, odnio niz južnu padinu, bacio je na zemlju i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu na vratu. 'On se branio šutnjom. Sad će otići u istražni zatvor, do sada je bio u policijskoj jedinici za zadržavanje', kazao je Frane Gorjanc, branitelj osumnjičenog.

Oni koji su ga poznavali, ne mogu vjerovati da je on to učinio. Posljednjih godina sezonski je radio kao konobar u jednom kafiću u Splitu, no ne i ovo ljeto, jer se kasno prijavio. 'Bio je vrijedan i pristojan, nikad nismo imali problema s njim. Nikad nije kasnio. Bio je sav u sportu, stalno trčanje, stalno zdrava prehrana, bio je opsjednut time', kaže Ivan Nazlić, bivši kolega osumnjičenog.

>> Majka ubijene Meksikanke: 'Čestitam i zahvaljujem policiji'

U njegovoj srednjoj školi kažu da se nije puno razlikovao od ostalih učenika i mladića u toj dobi. Kažu, nije imao uzorno vladanje, ali nije bio ni posebno problematičan. Imao je višak energije i potrebu da se dokaže, znao je biti drzak, ali nakon toga bi se i ispričao. U školi je, kažu, funkcionirao. Nije padao razrede. No, nije bio na zadnjoj godišnjici mature.

'Uzeo je nož, nabavio selotejp, ponio sendvič, znači, izvidio je teren, našao čak i mjesto gdje ju je kasnije pokopao. Drugim riječima, on se pripremao. Očito je vezano u nekom segmentu s tim njegovim hendikepom, ne samo emocionalnim, što je temeljno, nego i seksualnim hendikepom', kazao je psihijatar Mijo Milas.

Zašto je to napravio ne može shvatiti ni Selenina obitelj. Odmah nakon objave o uhićenju, razgovarali smo s njezinom majkom. 'Nijedna kazna koju mu daju neće vratiti moju kćer. Policija je napravila odličan posao, čestitam im i zahvaljujem', kazala je majka ubijene Selene.

Mladiću, dokaže li mu se krivnja, prijeti kazna od 40 godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene