Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSKLUZIVNO

Majka ubijene Meksikanke: 'Čestitam i zahvaljujem policiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija uhitila je muškarca osumnjičenog za ubojstvo Selene Margarit Graciano Macedo, a Dnevnik Nove TV donosi vam ekskluzivno prvu reakciju žrtvine majke.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću?

'Jučer smo primili informaciju od konzulata. Nitko nam neće vratiti našu kćer', rekla je majka ubijene Selene. Na pitanje kakvu kaznu očekuje odgovorila je da će biti kako Bog želi. 'Zato jer niti jedna kazna koju mu mogu dati neće vratiti moju kćer. Osjećam veliku bol i ne volim o tome razgovarati, ali želim odgovoriti na ova pitanja koja ste mi postavili. Odličan posao policije, čestitam im i zahvaljujem im', rekla je majka Selene Margarit Graciano Macedo.

Osumnjičeni za smrt Meksikanke se brani šutnjom

Osumnjičeni za ubojstvo Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo (31), 28-godišnji Splićanin ujutro će biti izveden pred suca istrage, koji će odlučiti o prijedlogu tužiteljstva koje će tražiti pritvaranje, doznaje se iz Državnog odvjetništva u Splitu.

Uhićeni 28-godišnji Splićanin noć će provesti u pritvorskoj jedinici Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Već je bio kod suca koji je nad njim otvorio istragu, no ondje se branio šutnjom, pa je vraćen pritvorskom nadzorniku do jutra.

Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ponavljanja zločina i posebno teških okolnosti kaznenog djela sudac bi osumnjičenom mogao odrediti pritvor.

Podsjetimo, policija je izvijestila da je uhitila osumnjičenog za ovaj stravičan zločin. O uhićenju su na konferenciji izvijestili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić, županijski državni odvjetnik Michele Squiccimarro, načelnik PU splitsko-dalmatinske Zoran Petričević, te načelnik sektora kriminalističke policije te PU Ante Matković.

Radi se o 28-godišnjem mladiću iz Splita. Završio je srednju školu, nezaposlen je, a povremeno je radio građevinske poslove. Nakon više provjera i forenzičkih ispitivanja, osumnjičeni je danas u 11 sati doveden pred pritvorskog nadzornika.

Iz policije kažu kako imaju dosta čvrstih dokaza, no motiv ubojstva još im je nejasan. Policija je potvrdila kako dres Milana pripada osumnjičenom 28-godišnjaku. Otprije je poznat policiji po dvije manje krađe.

>> Otkriven sav sadržaj ruksaka: Pronađen ručnik natopljen krvlju

Splitska policija tijekom potrage za ubojicom Meksikanke napravila velik broj DNK analiza, no do sada nije bilo rezultata. Obavljeno je oko 300 razgovora, a 80 osoba bilo je privedeno. Potvrđeno je kako je tijekom kriminalističke istrage prikupljeno nekoliko dokaza protiv 28-godišnjaka. 'Imali smo iznimnu koordinaciju policije i odvjetništva. Očevid je kvalitetno proveden, a počinitelj je otkriven u vrlo kratkom vremenu. Jedino što još mogu reći je da će Županijsko državno odvjetništvo popodne tražiti pritvor za osumnjičenika', rekao je novinarima županijski državni odvjetnik Squiccimarro.

U jednom dijelu istrage Hrvatska je policija zatražila pomoć kolega iz Srbije zbog utvrđivanja identiteta muškarca kojem navodno pripada dres pronađen u ruksaku na Marjanu nakon ubojstva. No, nakon što je 38 osoba privedeno na ispitivanje, prokazalo se da niti jednom od njih ne pripada dres i da nisu povezani s ubojstvom.

Policija sada zahvaljuje građanima. Ne kriju da im je upravo dojava građana pomogla. 'Upravo zahvaljujući jednoj dojavi koja je pomogla', rekao je Vitomir Bijelić, načelnik Uprave krim policije. Navodno je sve razriješila dojava susjeda kojima je mladić bio čudan od ubojstva.

Ekipa Dnevnika Nove TV na terenu je razgovarala s dvojicom osumnjičenikovih susjeda. 'Ja ne znam kako se to dogodilo, međutim, iznenađen sam situacijom, zato što poznajem obitelj. Roditelji su dobri ljudi, pošteni, sve nas je iznenadilo', kazao je jedan od susjeda. 'Mislili smo najprije da je iz Španjolske, da je neki stranac, nikad ne bismo pomislili da je netko iz susjedstva', dodao je. 'U istom smo ulazu, živio je normalno, javio bi se, bio je povučen, tih. Radio je u nekoj zaštitarskoj firmi, viđao bih ga u uniformi zaštitara', kazao nam je drugi susjed.

Nestanak Meksikanke prijavljen je 22. kolovoza. Nakon opsežne potrage koja je trajala četiri dana, i u koju je bila uključena policija, HGSS i psi tragači, na Marjanu pola metra ispod zemlje pronađeno tijelo nesretne 31-godišnjakinje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene