Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažirani dokumenti?

SKANDAL U MORH-u: 'Prekucani' serijski brojevi MiG-ova; što se zapravo događalo na remontu u Ukrajini?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi skandal trese Ministarstvo obrane, a u njegovom središtu su avioni MiG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji su kupljeni u Ukrajini, gdje je nad njima obavljen i remont.

Kako doznaje Jutarnji list, vojna policija provodi veliku istragu oko kupnje i remonta zrakoplova MiG 21 HRZ-a. Pozivajući se na istragu, Jutarnji piše da je dosad utvrđeno kako su na avionima koje je HRZ kupio od Ukrajine, "prekucani" serijski brojevi te da oni ne odgovaraju dokumentima o kupljenim zrakoplovima, a pronađene su nepravilnosti i u ugrađenim dijelovima na remontu, koji isto tako ne odgovaraju dokumentaciji o tim avionima.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Slika nije dostupna Loš posao u Ukrajini KOTROMANOVIĆ O SKANDALU S MiG-ovima: 'I ja sam pozvao vojnu policiju da istraži ugovor s Ukrajincima'

Ugovor koji je Hrvatska potpisala s Ukrajincima, podsjećamo, težak je više od 130 milijuna kuna. Uz remont 7 svojih, Hrvatska je kupila još 5 rabljenih aviona.

MORH će se o svemu očitovati u utorak. Bivši SDP-ov ministar obrane Ante Kotromanović, u čijem mandatu je posao dogovoren, nedostupan je za komentar. Istragu ne želi komentirati ni bivši načelnik Glavnog stožera general Drago Lovrić. Isto tako, postoje indicije i su avioni kupljeni od Ukrajine stariji od navedenog u dokumentima, što baca sumnju i na sam remont tih aviona, odnosno na lažiranje dokumenata.

Kako doznaje Nova TV, u MORH-u čitav slučaj ne žele komentirati i kažu da je sva dokumentacija predana i državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene