Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Hotmail

Sjednica Odbora za Ustav: Tko je nadležan za izuzeće Nataše Novaković?

Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Dnevnik.hr)
Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Saborski odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav trebao bi raspraviti tko je nadležan za odluku o izuzeću predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković. Sjednica počinje u 11 sati.

Izuzeće Nataše Novaković tražio je premijer Plenković jer je prije dužnosti predsjednice Povjerenstva radila u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, čiji je član Agrokor i gdje je počasni predsjednik bio Ivica Todorić. Povjerenstvo, naime, treba odlučiti je li premijer Plenković povrijedio načela obnašanja javne dužnosti prilikom donošenja takozvanog lex Agrokor.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Gordan Jandroković Otvoren predmet Doznaje Dnevnik Nove TV: Gordan Jandroković pod povećalom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je ocijenio da bi možda bilo najbolje da samo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donese odluku o izuzeću predsjednice Nataše Novaković u slučaju premijera Andreja Plenkovića, vezano za aferu Hotmail.

Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav trebao bi u petak raspravljati tko je nadležan za odluku o izuzeću Novaković, a HDZ je već u četvrtak zatražio skidanje te točke s dnevnog reda. Jandroković je ocijenio da ta odluka jest pravno dvojbena i da je treba prepustiti pravnim stručnjacima, koji to znaju najbolje, i onda vidjeti kako nastaviti dalje.

"Prema našim tumačenjima, za tu odluku nije nadležan Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a tko je nadležan, zahtjevno je pitanje i odgovor ću prepustiti pravnoj struci da kaže konačnu riječ", poručio je Jandroković te dodao da je možda najbolji put da samo Povjerenstvo donese odluku o izuzeću Novaković. (M.T./Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene