Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi stigli pješice

Sinj središte slavlja Velike gospe, stigle tisuće vjernika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom od najvećih marijanskih svetišta u Sinju, očekuju se na tisuće hodočasnika.

Mnogi su stigli već dan uoči blagdana, hodočastili su i proteklih dana. U Sinj dolaze vjernici iz cijele Dalmacije, ali i susjedne Bosne i Hercegovine, stoga Sinj svake godine očekuje oko 100, 150 tisuća vjernika.

Pročitajte i ovo Joško Kodžoman i Sofija Preljvukić Vjera i sudbina Fra Joško iz Sinja podijelio svjedočanstvo jedne žene: ''Obećao sam joj na ispovijedi da ću to reći javno'' Vjernici u Sinju Uoči blagdana U Sinj na blagdan Velike Gospe stižu deseci tisuća vjernika: Misna slavlja već i prije zore

Mnogi od njih pješače cijelu noć, kažu osjećaju potrebu i nije im teško to učiniti za ovaj veliki blagdan. Marjanska svetišta su veliki potencijal i za vjerski turizam.

Najvažnija priprema za blagdan je ispovijed i sveta misa. No, treba okrijepiti i tijelo. Za one koji ne poste, već su spremni i mesni zalogaji. A poput ugostitelja, utržiti nešto žele i prodavači suvenira.

Gužva i u Aljmašu

Hodočasnici stižu i u Aljmaš. Svetište gospe od utočišta očekuje najveći broj hodočasnika na sam blagdan. 'Aljmaš je spreman, spremni smo prihvatiti između 70 i 80 tisuća hodočasnika koji već hrle u ovo naše svetište', tvrdi Darko Berektarević iz Turističke općine Erdut.

>> Svetkovina Velike Gospe u Međugorju

'Za Veliku gospu je ovdje najveći priliv Riječana i susjednih okolnih mjesta koji dolaze u ovo svetište pa se nadamo da će ovuda proći sutrašnjim danom 25 do 30 tisuća hodočasnika', kaže fra Antun Jesenović, gvardijan Trsatskog svetišta.

Mnogi će u Marjanskim svetištima uputiti pješice i tamo pronaći odmor za dušu i tjelo.

Vaše fotografije proslave blagdana Velike gospe šaljite nam na moj.report@novatv.hr.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene