Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hodočasnici iz 20-ak zemalja

Svetkovina Velike Gospe u Međugorju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svetkovina Velike Gospe slavi se u ponedjeljak u svetištu Kraljice mira u Međugorju gdje je pristigao veliki broj hodočasnika iz dvadesetak zemalja svijeta.

Najveći broj od više desetina tisuća pristigao je tijekom noći pješice iz susjednih općina u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, a veće hodočasničke skupine u Međugorje su stigle iz Italije, Francuske, Sjedinjenih Država i Slovačke.

Svete mise služene su na deset svjetskih jezika. Središnje večernje misno slavlje predvodio je fra Ivan Dugandžić, pozvavši vjernike da budu dosljedni životnom putu Blažene Djevice Marije.

Međugorje ove godine obilježava trideset godina od početka Gospinih ukazanja, što je temelj preispitivanja međunarodnog povjerenstva koje je utemeljila Sveta Stolica. (Hina)

Pročitajte i ovo Vjernici u Sinju Uoči blagdana U Sinj na blagdan Velike Gospe stižu deseci tisuća vjernika: Misna slavlja već i prije zore Zatvorene trgovine u Varaždinu - 2 Sve na jednom mjestu Radno vrijeme trgovina: Dosjetljivi gradovi proglasili su sajamske dane, ali na blagdan ipak ne radi skoro ništa

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene