Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele hitnu izmjenu Zakona o radu

Sindikati prijete masovnim prosvjedima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati Jadranki Kosor prijete uličnim prosvjedima. Zbog zabrinjavajućeg broja otkaza traže da hitno izmijeni Zakon o radu ili će masovno doći na Markov trg i tražiti prijevremene izbore.

U prva tri mjeseca ove godine i to samo u trgovini izgubljeno je 39 tisuća radnih mjesta. 7,500 tisuća trgovina je zatvoreno. 'Ako drugi tjedan Vlada ustraje na tome da to ide u Sabor i Sabor o tome odlučuje u zadnjem tjednu, prije ljetnog raspuštanja, mi idemo u prosvjed na Markov trg', kazala nam je Ana Knežević, predsjednica SSSH.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba" Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni"

Čak 70 posto od svih ugovora na određeno vrijeme u Hrvatskoj je razvrgnuto. Istovremeno ponuda poslova oštro pada. 'Podaci pokazuju da u odnosu na prvih šest mjeseci u prošloj godini bilježimo značaj pad ponuđenih radnih mjesta i to za 40 posto', rekao nam je Marko Oletan, djelatnik portala Moj Posao. Recesija je u samo 90 dana pojela 15 posto radnih mjesta u trgovini. Obrtnici drže da su crne brojke posljedica krize ali i loših državnih propisa.

>> 'Država nije na koljenima, ona je na podu'

'Mislim da ćemo krajnje efekte toga osjetiti tek nakon ove, pretpostavljam neuspješne turističke sezone, da će nas čekati neobično teška jesen', zaključio je Boris Vukelić iz ceha trgovine. Poslodavci su u međuvremenu premijerki poslali gorku poruku podrške u kojoj prizivaju pomoć MMF. Otkazi, kriza, dugovi i rebalansi, samo su dio nedaća u godini borbe za puko preživljavanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene