Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavili Linića DIP-u

Sindikati: Referendum je prošao, kreće štrajk i blokada sustava!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat državnih i javnih službi izvijestio je kako je refrendum, kojeg su proveli ranije ovog mjeseca, za daljnje sindikalne akcije prošao te su najavili štrajk i blokadu sustava.

Sindikat državnih i javnih službi izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare kako je referendum, održan ranije ovog mjeseca, prošao te su u skladu s tim najavili štrajk i blokadu sustava do ispunjenja zahtjeva.

Pročitajte i ovo Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec" Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja

Ujedinjenih 15 sindikata traže da im se vrati 3 posto plaća te jamstva da im se plaće više neće dirati. Također, od Vlade traže i da se cijena rada prestane smanjivati.

Iako su najavili velike sindikalne akcije u sindikatu danas nisu željeli reći kada bi se štrajk održao.

>> Mrsić: Neka sindikati oforme stranku i odu na izbore

Također, sindikati su najavili i kaznenu prijavu protiv ministra Slavka Linića zbog klevete. Radi se, tvrde sindikati, o izjavi ministra Linića u kojoj ih je nazvao 'produženom rukom Tomislava Karamarka' i rekao da rade u funkciji HDZ-a.

Osim toga, sindikati su Linića prijavili i DIP-u jer je, kažu, kršio predizbornu šutnju propagirajući buduće poteze Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene