Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dugih pregovora

Sindikati i Vlada dogovorili se o povećanju osnovice plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dogovor je nakon višesatnih pregovora postignut, ali još nije potpisan. Sindikati će dobiti tri posto od 1. travnja i jos 3 posto od 1. studenog 2017. godine, a oko duga će još pregovarati.

Nakon višesatnih pregovora Vlada i sindikati postigli su usmeni dogovor o povećanju osnovice plaća: sindikati će dobiti tri posto od 1. travnja i jos tri posto od 1. studenog 2017. godine, a oko duga će još pregovarati. Dokument još nije potpisan, a konačni dogovor sindikalci očekuju u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda Nada Lovrić Održan sastanak Sindikati traže isplatu uskrsnica: "100 eura nije nešto što će zaposlenike spasiti, ali će omogućiti da prežive mjesec"

Sutra je zakazan radni sastanak, no sindikalci nisu htjeli više o detaljima, jer su, kažu, ministru obećali da neće puno iznositi. Ipak, vele da su zadovoljni. U ponedjeljak, podsjetimo, istječe temeljni kolektivni ugovor.

Umjesto povećanja osnovice plaća za šest posto, po sporazumu koji je Vlada s javnim službama potpisala 2011. godine, Vlada je dosad sindikatima nudila povećanje osnovice za plaće u 2017. od dva posto te još dva posto 1. 12. 2017. godine, na što oni nisu pristali. 

"Naš je cilj vratiti dug, odnosno doći do osnovice koju smo već imali. Dakle, ne govorimo o povećanju nego vraćanju na staro", kazala je uoči današnjih pregovora Ljubica Pilić iz Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene