Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Učinjena velika šteta policiji'

Sindikat od Karamarka traži da zaštiti policajce iz dokumentarca o Britt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a zatražio je danas od ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da učini sve kako bi omogućio normalan život i rad dvojici dubrovačkih policajaca koji su, tvrde u sindikatu, izvrgnuti uznemiravanju domaćih i stranih novinara nakon što su objavljeni njihovi fotoroboti u dokumentarcu o nestanku Britt Lapthorne.

U dokumentarcu australske televizijske postaje "Channel Seven" objavljeni su fotoroboti dvojice muškaraca koji navodno po Dubrovniku otimaju mlade djevojke, no načelnik Ureda ravnatelja hrvatske policije Krunoslav Borovec idućeg je dana ustvrdio kako je riječ o dvojici dubrovačkih krim-policajaca koji su službeno postupili prema jednoj od tri sudionice emisije i o tome podnijeli izvješće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nalazi stručnjaka donose novu teoriju Britt je u more bačena s utezima? Slika nije dostupna Potvrdili nalaz hrvatskih kolega Ni autralski patolozi ne znaju je li Britt Lapthorne ubijena

U sindikatu smatraju da je "senzacionalističkim" australskim dokumetarcem učinjena velika šteta policiji, Dubrovniku i Hrvatskoj, a posebno dvojici policajaca, članovima tog sindikata, koji su "preko noći postali potencijalni počinitelji otmica i ubojstva" iako nemaju nikakve veze sa zločinom koji im se u dokumentarcu stavlja na teret. 

>> 'Policija štiti nekoga. Dio s mojom kćeri je izrezan.'

Sindikalisti tvrde da su njihovi kolege izvrgnuti uznemiravanju domaćih i stranih novinara od kojih primaju telefonske pozive i koji im dolaze na kućne adrese, uznemiruju ukućane, obilaze susjede, traže izjave te fotografiraju i snimaju njihove kuće. Zato od ministra Karamarka traže da učni sve što može kako bi se dvojici policajaca omogućio normalan život i rad. 

>> Policija je tragala za plavim kombijem

Australska državljanka, 21-godišnja Britt Lapthorne nestala je 18. rujna 2008. u Dubrovniku u još nerazjašnjenim okolnostima, a posljednji je put viđena u noći ispred jednoga dubrovačkog diskokluba kako odlazi u društvu dvojice muškaraca i pet djevojaka. Njezino truplo pronađeno je nakon 20-ak dana potrage, 6. listopada, u moru između Danča i Boninova, u dubrovačkoj uvali.

Obdukcijom na truplu nisu pronađeni tragovi nasilja. Truplo je prevezeno u Australiju, a u Melbourneu, gradu u kojem je Lapthorne živjela, ponovljena je obdukcija po kojoj uzrok smrti nije poznat. U hrvatskoj policiji tvrde da je slučaj Britt Lapthorne za njih još otvoren jer još nisu riješene dvojbe o njezinoj smrti, a rezultati obdukcije nisu odgovorili na mnoga pitanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene