Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac stradale Britt Lapthorne

'Policija štiti nekoga, dio s mojom kćeri je izrezan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska policija odbacila je tvrdnje o lokalnoj bandi otmičara, dok je za osobe s fotorobota utvrđeno da su policajci, prenose australski mediji.

Tri mlade djevojke izjavile su za medije kako su im u blizini kluba Fuego prišli muškarci koji su ih pokušali oteti. Dvije su rekle kako su se muškarci predstavili kao policajci. Sve to se dogodilo prije nestanka Britt Lapthorne. Djevojke su nadodale kako su muškarci nosili oružje, a jedan je navodno pokazao i značku.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Slika nije dostupna Ronald Noble o australskom dokumentarcu Glavni tajnik interpola australski dokumentarac o nestanku Britt Lapthorne nazvao fikcijom

No, dubrovačka policija takve je navode nazvala spekulacijama. Obitelj Lapthorne pak optužuje policiju da je uklonila kadrove sa sigurnosnih kamera koji su mogli uputiti na rješavanje smrti 21-godišnjakinje. Otac stradale Britt tvrdi kako se na snimkama vidi kombi koji je navodno korišten i pri pokušaju prijašnjih otmica.

>> Iskaz Australke pokazuje da je u Dubrovniku doživjela neugodno iskustvo

Njeni roditelji pogledali su snimke s nadzornih kamera, a otac tvrdi kako je vidio kadrove na kojima njegova kćer hoda prema kombiju. No, kad je australska televizija primila te snimke, kadrovi su izrezani. 'Više toga nije bilo. Kad smo ponovo pregledali snimke, vidjeli smo da su određeni kadrovi izrezani, a onda se snimka odjednom samo nastavlja', dodaje Dale Lapthorne. Vjeruje kako je zapravo dubrovačka policija izrezala te kadrove jer štite nekoga.

Vlasnik kluba Fuego, Vinko Cosmai najavio je da će tužiti televiziju jer je nanijela veliku štetu ugledu njegovog kluba koji je u dokumentarcu okarakteriziran kao okupljalište otmičara.

Policija znala za plavi kombi?

Sudeći po jednom postu objavljenom na forumu u rujnu 2008. godine, policija je još tada imala informacije kako Dubrovnikom 'operira' plavi kombi iz kojega na djevojke vrebaju lažni policajci. Prema pisanju Večernjeg lista, nakon dva pokušaja otmice, jedan specijalac je upozorio svoju prijateljicu neka se dobro pazi i neka nikamo ne ide sama.

Post u kojem se upozorava na plavi kombi postavljen je 25. rujna. Autorica posta, s korisničkim imenom SpongeBob, napisala je ono što joj je rekla sestra, a koja je informaciju dobila od prijatelja specijalca.

'Neki plavi kombi stane, i izađu dva 'specijalca'. Pokažu ti značku i pokušaju te onda strpati u kombi', pisala je, pritom opisavši dva pokušaja otmice.

'Znamo da postoji plavi kombi. Policija je iz više izvora dobila potvrde o njemu. Tranzit, star deset godina. Provjerili smo po Hrvatskoj, granične prijelaze, ali zasad nismo naišli na podatak koji bi bio upotrebljiv', rekao je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec dodajući da za kombijem tragaju 'od slučaja Lapthorne'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene