Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat upozorava

Fotografije iz Porezne u Zagrebu: 'Ovo je outsourcing na hrvatski način'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika upozorava na 'outsourcing u praksi', konkretno, kako to izgleda u Poreznoj upravi u zagrebačkoj Dubravi. A prema priloženim fotografijama, ne izgleda dobro...

'Iako Vlada hrvatsku javnost već dulje vrijeme nastoji uvjeriti u superiornost javno-privatnog partnerstva na području tzv. pomoćno-tehničkih poslova u javnoj upravi i bolju kvalitetu usluga čišćenja i održavanja koju pružaju za to osnovani privatni servisi, kako izgleda 'outsourcing' u praksi na svojoj su koži najbolje osjetili službenici ispostave Porezne uprave u Dubravi', stoji u dopisu koji je medijima poslao Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLS).

Pročitajte i ovo Peđa Grbin O HDZ-u i DP-u Grbin: "Nema boljeg ljepila od novca" Domovinski pokret do kuda će moći ići? Domovinski duh dolazi na vlast: Ovo je 10 stupova DP-a za preobrazbu Hrvatske

Tamo, navode u sindikatu, privatna tvrtka koja s Poreznom upravom ima zaključen jednogodišnji ugovor o čišćenju objekata i prostorija Porezne uprave na području grada Zagreba u vrijednosti usluga od 950.000 kuna s PDV-om, radne prostorije i sanitarni čvor čisti svaki drugi dan.

'Porezna uprava ima 45 zaposlenih, a zgradom tjedno prodefilira i nekoliko stotina stranaka, koje pritom koriste iste sanitarne prostorije, izuzev dva ženska WC-a u posebnom sanitarnom čvoru.
Službenici se pritom žale na nečiste i skliske podove po kojima se povlače nakupine prašine, nedostatak papirnatih ručnika i tekućeg sapuna, koji u pravilu nestaju u drugoj polovici mjeseca, kao i smrad koji dopire iz nedovoljno održavanih sanitarnih čvorova i pitaju se kad će se netko ili više njih u takvim uvjetima zaraditi kakvu crijevnu virozu ili drugu popratnu pojavu nehigijenskih uvjeta u kojima rade', stoji u dopisu sindikata. Sve je potkrijepljeno i fotografijama.

Referendumsko pitanje o outsourcingu šalje se na ocjenu ustavnosti

'Kako ovakvo stanje predstavlja ozbiljnu zdravstvenu ugrozu, ne samo za zaposlene nego i građane koji koriste zajedničke sanitarne čvorove, Sindikat će se obratiti inspekciji zaštite na radu i sanitarnoj inspekciji', poručuju iz Sindikata državnih službenika i namještenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene