Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Selotejp': Srušena kuća u kojoj su ubijeni srpski civili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osijeku je u potpunoj tajnosti srušena obiteljska kuća u Dubrovačkoj 30, mjesto ubojstava dvojice srpskih civila u slučaju 'Seletejp'.

U sudskom postupku protiv Glavaša, taj je objekt mjesto zločina na kojem je trebalo rekonstruirati događaje.

Pročitajte i ovo Prostori koji se daju u zakup u Zagrebu u Božidara Adžije 29 Dobra prilika Država daje nekretnine u zakup: Evo koje su cijene i što se nudi u Zagrebu, Splitu, Rijeci... Slika nije dostupna Ponovljeni postupak Ključni svjedok na suđenju Branimiru Glavašu promijenio  iskaz i priznao: "Lagao sam, on je bio alfa i omega"

Kako se neslužbeno doznaje, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu uputilo je dopis Županijskom sudu u Zagrebu,
na kojem se vodi slučaj 'Selotejp', u kojem traži da Sud obustavi rušenje objekta. 

Tužiteljstvo je zatražilo sudsku zabranu daljnjeg rušenja jer smatra da je riječ o mjestu zločina, doznaje se u Državnom odvjetništvu RH.

Zabranu daljnjeg rušenja objekta u Dubrovačkoj ulici 30 od
predsjednika Sudskog vijeća Željka Horvatovića, pred kojim se vodi postupak protiv Branimira Glavaša i šestero bivših pripadnika SUS-a, danas poslije podne je zatražila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Jasmina Dolmagić, koja u tom predmetu zastupa optužbu.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu na kojemu se vodi postupak u slučaju selotejp Krešimir Devčić izjavio je večeras da Sud do kasno poslijepodne nije zaprimio zahtjev tužiteljice te da će nešto više o svemu znati tek sutra. 

Predstavnik HHO-a u Osijeku Jaroslav Pecnik danas je obavijestio novinare da je u tijeku rušenje kuće u Dubrovačkoj 30. U toj se kući trebala obaviti rekonstrukcija događaja što je sada onemogućeno, rekao je novinarima Pecnik. 

Kuća u Dubrovačkoj 30 bila je u vlasništvu građanina srpske
nacionalnosti do 1991. godine, a tko je sada vlasnik mediji danas nisu uspjeli otkriti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene