Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed pred sudom

Seljaci spriječili stečaj Đakovštine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posrnuli mlinarsko - pekarski div 'Đakovština d.d.' iz Đakova danas je 'za dlaku' izbjegao stečaj.

Pokretanje stečajnog postupka spriječili su opljačkani seljaci i kooperanti prosvjedujući ispred Trgovačkog suda u Osijeku. Više od 800 poljoprivrednika u silosima Đakovštine pohranilo je robu vrijednu 20 milijuna kuna. Pšenica i ostale žitarice nestale su iz silosa, a novac im nije isplaćen. Smatraju da bi pokretanjem stečaja ostali i bez robe i bez novca. Seljaci očekuju i očitovanje ministra poljoprivrede i premijerke Jadranke Kosor.

Pročitajte i ovo Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj'' Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju

>> Radnici pokrenuli stečaj Đakovštine

Ne budu li im isplaćena potraživanja, kazneno će prijaviti odgovorne u Upravi poduzeća. 'Ako se proglasi stečaj, mi od toga nemamo ništa. Stečajne mase nema, nemamo odakle naplatiti. Stečajna masa Đakovštine je sada nula kuna', rekao je jedan radnik. 'Jadno se osjećam, jadno. Stižu nam opomene na naplatu, za struju, vodu, plin, za penzije, dobivamo opomene, a ne možemo dobiti svoju robu', rekao je drugi radnik.

Od žetve im je ostala samo šaka žita. Stečaj posrnule Đakovštine seljaci i mali dioničari došli su spriječiti ispred Trgovačkog suda. Seljaci su ljetos napunili silose Đakovštine, pohranili pšenicu i čekali kupca. Tako ih je savjetovao ministar. 'Mi smo osigurali sredstva, uskladištite pšenicu, a mi ćemo platiti troškove skladištenja', rekao je ministar petar Čobanković u kolovozu. Danas nema ni novca ni pšenice. Seljaci za tajanstveni nestanak žita imaju samo jednu riječ. Više od 800 kooperanata Đakovštini je predalo robu vrijednu 20 milijuna kuna. Ukupni dug tvrtke dosegnuo je pola milijarde kuna. Sud će o stečaju odlučiti za tri dana. Seljaci očekuju i očitovanje ministra poljoprivrede i premijerke Jadranke Kosor.Ne budu li im isplaćena potraživanja,kažu, pljuštat će i kaznene prijave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene