Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljena blokada

Radnicima Đakovštine osiguran posao do kraja stečajnog postupka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nazire se kraj agonije radnika Đakovštine. Privatnicima u toj branši ide dobro, pa je stečajni upravitelj potpisao ugovor o zakupu Đakovštine s osječkom tvrtkom Žito. Radnicima je osiguran posao do kraja stečajnog postupka, ali seljacima nije osigurana njihova, ljetos pohranjena, a zimus pokradena roba. Za sutra su najavili blokadu silosa i mlina.

Novi 'gazda' za novi početak. Radnici Đakovštine danas su čuli najnoviju vijest. Novi direktor radnicima se predstavio na neuobičajen način. 'Možete mi se uvijek obratiti. Moj broj mobitela je 098 223 979', rekao je Marko Pipunić, zakupoprimac Đakovštine d.d. Marko Pipunić vlasnik je najveće prehrambene tvrtke u regiji. Zakupio je imovinu Đakovštine i već sutra je spreman pokrenuti proizvodnju. 'Čuda ne očekujte. Obećavam vam da ćete imati svoju plaću, i obećavam vam krv, znoj i suze', rekao je Pipunić.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

>> Đakovština u stečaju, radnici odojcima plaćaju račune

Do jučer glasni, radnici su danas zanijemili. Dok su radnici dobili neke odgovore, seljaci se i dalje pitaju: Gdje je naša uskladištena roba? 'Ja imam 400 ovaca i kukuruz u silosu, a nemam ih čime hraniti, zrna dati. Dovest ću ovce pred silos', rekao je Željko Barišić, poljoprivrednik. Robu vrijednu 20 milijuna kuna nisu pojeli miševi. Na vapaje seljaka država ne smije ostati gluha, smatra župan. 'Ako ima novca za arheološka iskapanja na autocesti, puste milijune, i za neke stupiće i silne afere, pa može se pronaći da bi se seljacima naplatila roba', rekao je dr. Vladimir Šišljagić, osječko-baranjski župan. Po svoju će robu seljaci doći sutra pred Đakovštinu. Tvornicu će blokirati dok im ne vrati , kažu, i zadnje zrno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene