Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Došlo je do pomaka'

Ne zna se hoće li biti prosvjeda seljaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seljačke udruge najavile su konfwerenciju za novinare na kojima će javnost izvijestiti hoće li biti prosvjeda ili neće.

Nakon što na sastanku predstavnika 45 seljačkih udruga iz osam županija s otkupljivačima i predstavnicima ministarstva poljoprivrede nije postignut dogovor o cijeni pšenice od 1,60 kuna po kilogramu niti o ostalim zahtjevima, seljaci su za danas u 11 sati najavili blokadu 20 prometnica u osam županija.

Pročitajte i ovo Prosvjed seljaka u Bruxellesu Kaos na ulicama VIDEO Bruxelles u vatri i dimu! Prosvjednici kamenjem i petardama zasuli Europski parlament Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor

No, nije sigurno hoće li prosvjeda blokadom prometnica doista i biti. Naime, kako doznajemo, upravo je u tijeku sastanak koordinacije seljačkih udruga nakon kojeg bi se trebalo znati kreću li svojim vozilima u prosvjed ili ne.

Kako doznajemo, prosvjeda danas sigurno neće biti u virovitičko-podravskoj i vukovarsko-srijemskoj županiji. datum i vrijeme prosvjeda u vukovarsko-srijemskoj županiji trebao bi biti objavljen sutra.

Predsjednik koordinacije udruga Dragutin Dukić, nakon sastanka je izjavio da je došlo do novih pomaka te da će javnost o svemu biti obaviještena na konferenciji za novinare u 11.30.

Podsjetimo, na kraju jučerašnjeg trosatnog sastanka, održanog u organizaciji Hrvatske poljoprivredne komore, predstavnici nazočnih udruga uz samo jedan glas protiv i jedan suzdržan donjeli su odluku o pokretanju prosvjeda. Sastanak je bio oštar i trajao je oko tri sata. Protiv prosvjeda bio je Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje, koji je naglasio da cesta neće riješiti probleme seljaka.

Predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje Dragutin Dukić istaknuo je kako seljaci neće odustati da otkupna cijena pšenice bude 1,60 kuna po kilogramu. Kako otkupljivači na to ne pristaju, a predstavnik nadležnog ministarstva tvrdi da država nema novaca da isplati poticaje za proljetnu sjetvu do 15. rujna ove godine, već da će oni biti isplaćeni 2012. 'ne preostaje nam ništa drugo nego blokirati prometnice', kazao je.

U 11 sati na 20 punktova u osam županija u prosvjede kreće 45 udruga koji će sa svojom mehanizacijom blokirati prometnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene