Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni radom vlade

VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor

Aktualno Galerija Francuski seljaci blokirali autocestu - 1 Francuski seljaci blokirali autocestu - 1 Foto: Afp Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Foto: Afp Francuski seljaci blokirali autocestu - 3 Francuski seljaci blokirali autocestu - 3 Foto: Afp +0 Francuski seljaci blokirali autocestu - 4 Galerija 1/4 >>
Francuski seljaci blokirali su autoceste oko Pariza i tako stvorili kilometarske zastoje u prometu.

Francuski seljaci u petak su blokirali glavne autoceste koje povezuju Pariz sa sjevernim gradom Lilleom, Beneluxom i Velikom Britanijom, što je prouzročilo kilometarske zastoje u prometu.

Lokalni poljoprivredni sindikati pozvali su na podizanje cestovnih barikada kako bi povećali pritisak na vladu, koju optužuju da ne čini dovoljno u zaštiti od jeftinog uvoza i rušenja cijena domaće hrane i pretjerane regulative.

Sindikati također pozivaju na nastavak mjera kao što su porezne olakšice na dizel za poljoprivredna vozila ili trenutačna isplata poljoprivrednih subvencija EU-a.

Pročitajte i ovo Pljačka u Našicama - 3 strava u Slavoniji Maskirani muškarci upali u kuću, napali trudnicu i svekrvu: "Glava joj je bila toliko natečena da ju nisam ni prepoznao"

Vlada nastoji što brže ublažiti napetosti u trenutku kada se u popodnevnim satima očekuje konvoj traktora oko prijestolnice, netom prije obraćanja premijera o problemima koji opterećuju francuske poljoprivrednike.

Pariški ogranak sindikata FNSEA planira postaviti do 11 cestovnih blokada na glavnim prilaznim pravcima Parizu sa svih strana, uključujući autoceste A6, A10 i A13.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozbiljan problem Doći do majstora postalo je gotovo nemoguća misija: ''Pogledajte koliko naplaćuju samo da dođu!''

Jutros se zbog toga na A1 stvorio zastoj prometa od četiri kilometra. Ceste su blokirane i u departmanu Essone, južno od Pariza.

Vlada je priopćila da će kasnije u petak objaviti hitne mjere koje bi trebale ublažiti gnjev poljoprivrednika. Prvi je to velik izazov za novog francuskog premijera Gabriela Attala, koji je sazvao ministre radi objave konkretnih prijedloga.

Vlada nije objasnila koje bi mjere mogla donijeti niti gdje će i kada govoriti premijer Attal.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene