Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s ministrom

Seljaci će kroz iduća tri tjedna dobiti 400 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina sastao se s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore. Razgovarali su o ublažavanju posljedica suše, koja je zahvatila Hrvatsku.

Novca za odštetu nema, pa je ministar predložio da će Vlada 400 milijuna kuna zaostalih poticaja iz prošle godine, seljacima uplatiti kroz sljedeća tri tjedna.

Pročitajte i ovo Ilustracija loši uvjeti Čistačica se u japankama popela da očisti prašinu u zgradi Ministarstva i pala, dobit će veliku odštetu Slika nije dostupna Sastanak dobavljača s koncernom Oni nisu bili pozvani no od Agrokora žele čuti: "Kad će isplatiti dug OPG-ima?"

>> Divljanje cijena: Već sada od zarađenih 100 kuna 40 potrošimo na hranu

Poticaje za ovu godinu Vlada će isplaćivati početkom siječnja. Mogućnosti su i reprogram kredita te smanjenje cijene zakupa državnog zemljišta.

'Očekujemo, apeliramo i molimo jedinice lokalne samouprave, gradove, općine i županije da se na isti način odreknu svog dijela prihoda', rekao je ministar Jakovina.

'Pomoći poljoprivredi se može i da se ne dira u državni proračun. Svjesni smo i mi u kojem je stanju država', dodaje Matija Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene