Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odustanite od Vučurevića, kao od Purde'

SDS: Hrvatska etničko čišćenje Srba pokušava sakriti montiranjem optužnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska demokratska stranka traži od vlasti Srbije da odmah oslobode Božidara Vučurevića i da prekinu s uhićenjima nevinih Srba po potjernicama Hrvatske 'koja vlastite zločine i etničko čišćenje Srba pokušava sakriti montiranjem optužnica protiv onih koji su branili srpski narod'.

SDS kaže da su vlasti Srbije pokazale spremnost da odustanu od gonjenja onih koji su 'nesumnjivo počinili zločine nad srpskim stanovništvom, kao što su Ejup Ganić, Tihomir Purda, Ilija Jurišić i drugi' i ističe da očekuje da se Beograd ponaša po ugledu na Sarajevo i Zagreb. i da, umjesto što uhićuju, zaštite od progona nevine Srbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje na Sudu Bivši načelnik SDS-a: Tomislav Karamarko nije bio suradnik Udbe Slika nije dostupna Od 1937. do 1990. SOA predala 134 metra dokumenata starih i po 75 godina

>> 'Baš dobro što su me uhitili da razmrsimo laži'

>> Uhićen Božidar Vučurević zbog granatiranja Dubrovnika

Upućen je i poziv predsjedniku RS Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsjedništva BiH Nebojši Radmanoviću, predsjedavajućem Savjeta ministara Nikoli Špiriću i zamjenici ministra vanjskih poslova BiH Ani Trišić-Babić da odmah reagiraju i od Beograda ultimativno zatraže oslobađanje Vučurevića, kao i da mu osiguraju pravnu i financijsku logistiku kako bi bio što prije oslobođen.

'Svako drugačije ponašanje značilo bi isporučivanje na pladnju onih koji su štitili od nestanka srpski narod i suučesništvo u projektu koji za cilj ima sotonizaciju srpskog naroda i Republike Srpske', stoji u priopćenju SDS.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene