Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilika da dokaže da nije kriv

'Baš dobro što su me uhitili da razmrsimo laži'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević izjavio je u ponedjeljak kako je 'baš dobro' što je uhićen u Srbiji jer će imati priliku dokazati kako nije odgovoran za ratne zločine počinjene na području Dubrovnika. U međuvremenu Vučureviću je određen pritvor.

U izjavi što ju je telefonom dao bosanskohercegovačkoj državnoj televiziji BHT 1, Vučurević je potvrdio kako je nakon uhićenja na graničnom prijelazu Mali Zvornik priveden istražnom sucu u Šapcu koji treba odlučiti o mogućem određivanju pritvora zbog tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

>> Uhićen Božidar Vučurević zbog granatiranja Dubrovnika

'Nema problema, baš fino da raščistimo sve te stvari i razmrsimo te dubrovačke laži', kazao je Vučurević, dodajući kako su optužbe protiv njega 'insinuirali srbomsrci'. 'Imam se ja čime braniti', poručio je Vučurević.

Srpska demokratska stranka (SDS) čiji je Vučurević jedan od utemeljitelja zajedno s Radovanom Karadžićem, u ponedjeljak je zatražila da se ratnog načelnika Trebinja odmah pusti na slobodu. U priopćenju te stranke stoji kako su stvarni ratni zločinci osobe poput hrvatskog branitelja Tihomira Purde i umirovljenog generala Armije BiH Jovana Divjaka koji je po srbijanskoj tjeralici uhićen u Beču.

SDS je zatražio od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se odmah angažira kod srbijanskih vlasti kako bi se Vučurevića pustilo iz pritvora i spriječilo njegovo izručenje Hrvatskoj.

Vučureviću određen pritvor u Srbiji

Vučureviću je nakon saslušanja određen pritvor, potvrdio je glasnogovornik višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević. U izjavi za srbijansku državnu televiziju RTS, Velisavljević je kazao da je Vučurevića nakon uhićenja saslušao dežurni istražni sudac te mu potom odredio pritvor.

Vučurević, doznaje RTS, nema srbijansko državljanstvo i državljanin je BiH, te dodaje da tako nema pravnih zapreka za početak postupka izručenja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene