441939
441939
441939
441939
441939

SDP vodi razgovore s HSS-om - nude im selo i ruralni razvoj

  • , 30.06.2016., 19:01
  • Autor:
  • komentara

SDP je, kažu u toj stranci, obavio jedan krug razgovora s HSS-om, kojemu nude da u budućoj vladi preuzmu ministarstvo poljoprivrede.

 
 
 
 
SDP-ove pripreme za izbore (Video: Dnevnik Nove TV)
SDP-ove pripreme za izbore (Video: Dnevnik Nove TV)

Član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić izvijestio je u četvrtak, nakon sjednice tog tijela, kako je SDP obavio jedan krug razgovora s HSS-om, kojemu nude da u budućoj vladi preuzmu odgovornost za selo i ruralni razvoj.

"Danas smo obavili jedan krug razgovora s HSS-om, gdje smo ih pozvali da zajedno s nama formiraju buduću hrvatsku vladu jedne široke narodne koalicije, gdje će HSS preuzeti odgovornost za hrvatski ruralni razvoj. To je danas potvrdilo i Predsjedništvo i nadamo se da će naši pregovori ići u tom smjeru", rekao je Hajdaš Dončić novinarima.

Potvrdio je da je Predsjedništvo razgovaralo i o programu stranke, koji je, kaže, program s kojim je koalicija Hrvatska raste izišla na prethodne izbore uz neka zajednička stajališta koja je stranka usuglasila u razgovorima s Mostom, a koje, kaže, na žalost, ni HDZ ni Most proteklih šest mjeseci nisu proveli.

Kazao je i kako stranka diže organizacijsku strukturu SDP-a u pripremi za izbore, a izborni stožer će biti osnovan na sjednici Glavnog odbora, sazvanoj za 9. srpnja.

Na pitanje razmišlja li SDP i o nekim novim partnerima, uz HSS, odgovorio je kako će se razgovarati s postojećim partnerima iz koalicije Hrvatska raste te kako su uvjereni da će to biti dovoljno za izborni uspjeh.

Nije u pregovaračkom timu, ali za razliku od šefa HSS-a Krešimira Beljaka, Marijana Petir se, neslužbeno, svrstala uz desnu struju u stranci, bližu HDZ-u.

'Zato je jako važno da HDZ poštuje svoje koalicijske partnere i da se reformira i o tom će ovisiti neke buduće suradnje', rekla je Petir.

A može li HSS-ova europarlamentarka surađivati s Milanovićem? 'Ja bih voljela da se u Hrvatskoj okupi sve ono što je radišno, moralno, pošteno, domoljubno i kršćanski - ako se gospodin Milanović u tome pronalazi, nema nikakve zapreke za suradnju', zaključuje Petir.

U SDP-u se nadaju da će moći samostalno dobiti više glasova na izborima i da im postizborno koaliranje neće biti potrebno. Veliku koaliciju s HDZ-om svi demantiraju.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se