442430
442430
442430
442430
442430

NAJPOŽELJNIJA UDAVAČA Što je SDP ponudio HSS-u?

  • , 05.07.2016., 19:48
  • Autor:
  • komentara

HSS u svojim redovima žele i SDP i HDZ.

 
 
 
 
Tko će s kime? (Video: Dnevnik Nove TV)
Tko će s kime? (Video: Dnevnik Nove TV)

Sve poželjniju političku udavaču HSS - u svojim redovima žele i HDZ i SDP. A oni će, kažu, odluku donijeti na sjednici glavnog odbora u četvrtak.

'Na temelju iskustava iz prošlosti, na temelju događanja u zadnjih 6 mjeseci i na temelju zadnjih događanja koja su se čitala po medijima, meni je stvar kristalno jasna', rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak odgovarajući na pitanje na temelju čega ima svoje osobne stavove.

Beljak tvrdi - funkcije im nisu bitne, no od SDP-a navodno su dobili ponudu za 4 saborska zastupnika i fotelje u Vladi. HDZ-ove adute još čekaju. A odluka tko će na kraju "udati" HSS, podijelila je stranku.

'Sve dok čelnici SDP-a smatraju da je Hrvatska slučajna država i da je normalno namještati natječaj za ruralni razvoj financijerima njihove kampanje kao i poljoprivredno zemljište tajkunima, jasno je da ne dijelimo iste vrijednosti', poručuje HSS-ova Marijana Petir.

U koaliciju s SDP-om ne želi ni bivši predsjednik HSS-a. Iako, uvjeren je, upravo takva će se odluka donijeti na glavnom odboru u četvrtak.

'Nije bilo predsjedništva stranke, tamo ne bi ti prošlo pa se saziva odbor izravno i odbor će to vjerojatno izglasati', smatra Branko Hrg.

I dok HSS bira, HRAST je, nakon razgovora u središnjici HDZ-a, siguran u nastavak suradnje.

'Programski se poklapamo, mislim da smo u ovih pola godine koliko sam ja osobno bio u Saboru dali jedan dobar doprinos demokršćanskoj ideji u smjeru u kojem se HDZ sigurno isto želi razvijati, tako da mislim da je buduća suradnja dosta izgledna', rekao je HRAST-ov Ladislav Ilčić.

Isto misle, nakon u ponedjelajk održanog sastanka, i u HSP-u Ante Starčević.

'Za mene je relevatno samo ono što smo razgovarali na sastavku sa službenim pregovaračkim timom i predsjedništvo HDZ-a', rekao je Ivan Tepeš, predsjednik stranke, odgovarajući na pitanje boje li se da neće biti mjesta za njih obzirom da se sve češće spominje da će HDZ ići prema desnom centru.

A baš u predizborno vrijeme - Milan Bandić povukao je tužbu protiv Zorana Milanovića, i to , kaže, na preporuku svojih odvjetnika. Poručio je da je spreman na suradnju sa svima koji žele dobro zemlji, pa i s SDP-om.

A SDP danas o izbornim križaljkama - šuti. Neslužbeno doznajemo - ključne poteze povući će tek nakon četvrtka i odluke HSS-a
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se