Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zabrinjava ih

Reakcije na Crobarometar: 'Još se sve stigne preokrenuti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je i ovaj mjesec uspio okrenuti lošu ocjenu vlasti u svoju korist.

Prema najnovijem Crobarometru, koji provodi Ipsos Puls, a ekskluzivno je objavio Dnevnik Nove TV, ta je stranka u odnosu na SDP učvrstila vodstvo. No, to što imaju najlošiji rejting od dolaska na vlast, potpredsjednika Vlade Branka Grčića nije zabrinulo. Uvjerava kako se još sve može promijeniti.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug''

Otkako je na vlasti - SDP nikad nije imao lošiji rejting. Prednost od nešto više od 4 posto, HDZ nije iznenadila. Znaju što je prevagnulo u njihovu korist.

'To je katastrofalna situacija u Hrvatskoj, za koju građani očito smatraju odgovornim SDP i kukuriku koaliciju, ali naglasio bih da građani sve bolje prepoznaju naše gospodarske programe. Mi ćemo nastaviti u tom duhu i dalje', rekao je Gordan Jandroković (HDZ).

EKSKLUZIVNO: HDZ još više ispred SDP-a!

Vodstvom najjače oporbene stranke u Banskim dvorima nisu zabrinuti. Ipak priznaju da su im naštetili i potezi, koje su dosad vukli. 'Onaj tko je najodgovorniji u državi, za donošenje teških odluka u vremenu krize, u 5,6 godina recesije, jasno je da ne može biti silno popularan', rekao je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade.

No, potpredsjednika Vlade optimizam nije napustio. Vjeruje da će najavljeni projekti pomoći da vrate izgubljeno vodstvo. 'Prvi rezultati našeg rada se vide. Kreće druga polovica mandata s puno boljim uvjetima i uz pomoć EU da ćemo se izvući iz ove krize i da će krenuti nabolje, a s time i rejting SDP-a i cijele vlade', kaže Grčić.

Pad popularnosti stiže im s posljednjim unutarstranačkim trzavicama i smjenom Slavka Linića. Za to vrijeme, ORAH Mirele Holy - najviše profitira. Treća su politička opcija. Iako u padu, Hrvatski laburisti 'pušu im za vrat'. Slijedi ih Nacionalni forum Nikice Gabrića.

'Očito je da Orah kupi veliki broj, razočaranih birača SDP-a. Stvara se bazen alternativnih birača SDP-a, a anketa je pokazala da su Laburisti stabilizirali svoje biračko tijelo', rekao je Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista.

Zato je pozicija SDP-ova koalicijskog partnera, HNS-a, ozbiljno poljuljana. No, potpora OD 1,2 % birača, uvjeravaju, nije ih obeshrabrila. 'Stranka funkcionira odlično i sve više i više birača shvaća da je loš period iza nas', kaže Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstvo. Ovi rejtinzi odnose se na raspoloženje kakvo bi bilo da su sada parlamentarni izbori. Crobarometar je proveden na 968 ispitanika od 1. do 11. ovog mjeseca s mogućnošću statističke pogreške plus minus tri posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene