Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon objave Crobarometra

Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug''

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix
HDZ je zasad i dalje najpopularnija stranka u Hrvatskoj, pokazalo je najnovije istraživanje Dnevnika Nove TV Crobarometar., a rezultat je to kojim se odmah pohvalio predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

HDZ je još uvijek najpopularnija stranka u Hrvatskoj. Podržava je 29,8 posto ispitanih, što je rast od oko jednog postotnog poena u odnosu na veljaču, pokazao je najnoviji Crobarometar Dnevnika Nove TV.

Istraživanje Crobarometar provela je agencija Ipsos između 21. i 23. ožujka na uzorku od 1000 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom telefonske ankete.

Raste, i to vrlo snažno, i SDP. Trenutačno je na 19,4 posto podrške, što je za gotovo šest postotnih bodova bolje nego u veljači, ali je i slabije od nedavno provedenog blic-istraživanja koje je Dnevnik Nove TV napravio odmah nakon iznenadnog obraćanja Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Organizacija rada Kako će raditi bolnice na dan izbora: Ministarstvo objavilo upute

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Je li riječ o ispuhivanju balona nastalog nakon prvotnog šoka ili o stabilizaciji biračkog tijela, vidjet će se vrlo brzo na izborima.

No predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković nema dvojbi u pobjedu svoje stranke.

''Kada puno godina obilazimo Hrvatsku, možemo odmah prepoznati temperaturu, a ta je temperatura takva da smo po večerašnjoj anketi na 30 posto, što znači da ćemo kad se HDZ zalaufa biti kao zagorski cug koji je digao cijelu dvoranu i dobit ćemo treći mandat za vođenje Hrvatske'', poručio je Plenković u ponedjeljak na obilježavanju 34. obljetnice osnutka HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene