Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoke izjave

'Politička retorika prešla je granicu dobrog ukusa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvredljive izjave koje su SDP-vci jučer iz Zadra poslali prema HDZ-u, nisu prošle bez reakcije. Iz HDZ-a poručuju - to je taktika kojom pokušavaju prikriti sukobe u svojoj stranci i nesposobnost Vlade.

Jučerašnje žestoke izjave koje su SDP-ovi ministri Slavko Linić i Željko Jovanović te predsjednik saborskog odbora za Ustav Peđa Grbin uputili HDZ-u nisu prošle bez reakcije.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o formiranju saborske većine: "Most je pristao, za Hrvatsku možemo napraviti nešto dobro" Peđa Grbin Glas građana Treba li Peđa Grbin podnijeti ostavku? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove Tv

Iz HDZ-a poručuju da takvim izjavama žele prikriti nesposobnost i neznanje svoje Vlade i sukobe unutar stranke. Poručuju da je HDZ kriminal ostavio u prošlosti.

>> VIDEO Rekao pa porekao, a drugi mu krivi

>> 'Ogromna korupcijska hobotnica narasla je pod Kalmetinim ministarstvom'

'Vraćamo se u neka vremena za koja smo mislili da su iza nas. Oni vam bez suda presude. Mislili smo da je ova mlađa SDP-ova ekipa prava hrvatska stranka, međutim vidimo da nije. Skinuli su maske', rekao je Andrija Mikulić iz HDZ-a.

Posebno ih je zasmetala izjava Peđe Grbina, predsjednika saborskog odbora za Ustav, koju smatraju miješanjem u pravosuđe.

Podsjetimo, Željko Jovanović jučer je iz Zadra rekao kako poručuje Karamarku, Vidoševiću i Kalmeti koji ništa ne vide i ne čuju neka napuste svoje udobne fotelje i neka zajedno igraju kviz 'tko manje zna'.

'Ono što Jovanović i Linić izjavljuju, oni to izjavljuju iz dva razloga, jedan je razlog da bi prekrili nesposobnost, neodgovornost, neznanje i nekompetentnost ove Vlade i drugi razlog da bi prekrili sukobe unutar svoje partije', rekao je Mikulić.

Razina političke komunikacije u Hrvatskoj, izrazito je niska, smatraju stručnjaci, a posebno vidljiva u situacijama kad se pokreću istrage.

'Mislim da bi oni trebali biti distancirani sve dok postupci traju, ne izjašnjavati se, ne ubacivati brojne slikovite, poluduhovite i ironične izjave', kaže dr. sc. Smiljana Leinert Novosel, sa fakulteta političkih znanosti.

Cjelokupna retorika prešla je granicu dobrog ukusa, što zasigurno, smatra Leinert, najviše smeta građanima ove zemlje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene