Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj plagijat

Oporba u Saboru traži iskazivanje nepovjerenja Barišiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klubovi zastupnika SDP-a, HNS-a i HSU-a traže od Saboru iskazivanje nepovjerenja ministru Pavi Barišiću zbog slučaja plagijat.

SDP, HNS i HSU uputili su u saborsku proceduru prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Pavi Barišiću, ministru znanosti i obrazovanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka tek u rujnu Oglasilo se Sveučilište u Augsburgu: Barišić nije definitivno oslobođen optužbi Slika nije dostupna Poruka iz Mosta ''Nema šanse da Barišić ostane ministar ako se dokaže autoplagijat''

U obrazloženju prijedloga ističe se kako predmetna analiza ukazuje, ne samo da plagiranje predstavlja uobičajen način rada kod ministra Barišića, već i da je ministar Barišić, nakon što ga se suoči s činjenicom da je njegov plagijat utvrđen, mijenjao tekstove svojih radova kako bi nevješto prikrio plagiranje, priopćeno je iz SDP-a. 

"Takvim postupanjem ministar Barišić, ali još i više predsjednik Vlade Plenković, šalju poruku javnosti da u plagiranju nema ničega lošega i da se ne radi o praksi koju je potrebno najoštrije osuditi", ističe se u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene