Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Bivši snajperist HV-a osuđen za ubojstvo dvojice mladića, dobio 20 godina

Savo Pejović
Savo Pejović Foto: Josko Supic/Cropix
Pejović je tvrdio da je nevin, da žrtve nikada nije vidio niti s njima imao ikakav kontakt. Međutim, Županijski sud u Splitu smatra da dokazi upućuju da je upravo Pejović pucao u 22-godišnjaka i 18-godišnjaka.

Bivši kapetan JNA-a i snajperist HV-a Savo Pejović i treći je put nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora za dvostruko ubojstvo u Segetu u travnju 2005. godine. Vijeće Županijskog suda u Splitu smatra ga krivim na temelju pomne analize izvedenih dokaza, prije svega metka koji je nađen tijekom pretrage, a za koji je ustanovljeno da je bio u istom oružju kao i čahura pronađena na mjestu ubojstva.

Te večeri, između 23 i 1 sat, Pejović je, po presudi splitskog suda, likvidirao 22-godišnjeg zaštitara Nediljka Kozlicu i njegova prijatelja 18-godišnjeg Nenada Rakijara. Koristio je dva oružja, škorpion i pištolj marke Crvena zastava ili Beretta, oba kalibra 7,65 milimetara. U Kozlicu je ispalio najmanje osam hitaca, u Rakijara tri, piše Dalmatinski portal.

Pročitajte i ovo Duško Tanasković Nije mu prvi put Progutao žilete! Ubojica sa Zrća hitno završio u bolnici, pod rotirkama prebačen na hitnu

Oružje kojim je počinjeno dvostruko ubojstvo nije nađeno, a nije utvrđen ni motiv likvidacije.

Pejović je tvrdio da je nevin, da žrtve nikada nije vidio niti s njima imao ikakav kontakt. Te večeri nije ni izlazio jer se osjećao loše, no već iduće jutro vozio je punca liječniku. Obrana je sporila zakonitost pretrage tijekom koje je nađen metak, no Vrhovni sud pravomoćno je utvrdio da se radi o zakonitom dokazu.

Sutkinja je zaključila da je Pejović po svojim psihičkim svojstvima bio sposoban počiniti to djelo. Otegotno mu je bilo što je ubio dvije mlade osobe na pragu života, učinio je to okrutno, planirano, odlučno i bezobzirno, kazala je.

Pročitajte i ovo Tiramisu OPTUŽBE ZA UBOJSTVO 20-godišnja djevojka pojela je tiramisu i preminula, tužiteljstvo rekonstruiralo kobni događaj

Pročitajte i ovo Ilustracija Mračno doba Italija odbija Argentini izručiti svećenika optuženog za ubojstvo i mučenje: Pobjegao je i nastavio život

Iako ima 64 godine, vijeće smatra da je kazna primjerena. Pejović je osuđen po starom, blažem zakonu. Da su mu sudili po novom, mogao je dobiti dvostruku kaznu.

Na objavi presude nije se pojavio, a određen mu je istražni zatvor. Branitelj je kazao da vjerojatno nije imao novca da plati put do Splita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene