Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje treba rezati

Svi su za dogovor, no što ako se opet spomene smanjivanje plaća?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plaće, božićnice i prava 250 tisuća zaposlenih u javnim i državnim službama bit će u srijedu na stolu na sastanku sindikata i vlade o proračunu. Sindikati hvale novu vladu jer su, kažu, za razliku od prošle odlučili razgovarati s njima. Poručuju da su otvoreni za dogovor, osim kada je u pitanju smanjenje plaća.

Srednjoškolska profesorica Ivanka Herak od sastanka sindikata s vladom ne očekuje puno, ali želi da se vrate neka prava koja su im oduzeta poput božićnice i regresa. 'Ja ima tri, četiri godine do mirovine i meni je jako važno hoće li mi u tim zadnjim godinama ta plaća ipak biti veća da bi imala i veću osnovicu za mirovinu', kaže profesorica Ivanka.

Pročitajte i ovo Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura

U srednjoškolskom sindikatu su otvoreni za razgovore i pregovore pa i o sporazumu o povećanju plaća iz 2009. 'Očekujemo da Vlada Republike Hrvatske prvo kaže svoje projekcije i mogućnosti ostvarivanja sporazuma. Što se nas tiče sporazum je neupitan', kaže Branimir Mihalinec iz tog sindikata.

Ako vlada bude tražila odgodu sporazuma iz sindikata medicinskih sestara kažu kako će ići s otvorenim stavom te da žele vidjeti što Vlada nudi.

Baš kao i ostali sindikati, policajci jedno ne žele ni čuti - smanjivanje plaća. 'Na policijskim službenicima se dosta rezalo, više se ne smije rezati, ne pristajemo na to', kaže Dubravko Jagić iz sindikata policije.

Iz sindikata državnih službenika poručuju da su i dosad bili razumni što očekuju i od druge strane.

Nakon vladinih ponuda, ističu, razgovarat će s članovima, a zatim zauzeti konačan stav.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene